Halk oylamasına doğru

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, halk oylaması konusunda yaptıkları çalışmalara ilişkin "Memur Sen'in inisiyatif almaması, kulak arkası etmesi, bu işi önemsememesi, tarihe karşı, nesle karşı, bu ülkenin geleceğine karşı ihanetle eş değer olurdu." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.03.2017 12:46 GÜNCELLEME 19.03.2017 14:03 GÜNCEL
Halk oylamasına doğru

Memur-Sen Kayseri İl Temsilciliğince bir restoranda düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda konuşan Yalçın, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla tüm şehitleri rahmetle andıklarını dile getirdi.

Yalçın, emek, alınteri, ekmek için, milli gelirde adaletin sağlanması, insanların insanca yaşaması için ter akıtan, adalet için yola düşen bir sendika olduklarını belirtti.

16 Nisan'daki halk oylaması için sahada olacaklarını anlatan Yalçın, şöyle konuştu:

"Sadece emek için ter dökmeyeceğiz, 'evet' için ter akıtacağız. 81 ilde, 100 büyük ilçede Türkiye'nin tamamında bir eylem planı hazırladık. İllerimizde bir araya geliyoruz, bu süreç için olağanüstü gayret gösteriyoruz. Çünkü biz bu sürecin önemini en iyi anlayan kitleyiz. Bu alanı siyasi partilerin alanı olarak adlandıran, 'Sizin bu alanda ne işiniz var, siz ek dersle uğraşın, nöbet ücreti ile uğraşın' gibi cümlelerle yaklaşan sığ insanlar karşımıza çıkabilir. 82 model anayasa 18 kez değişiklik geçirdi. Ama asla darbe ruhunu bir kenara bırakma fırsatını yakalayamadı Türkiye. Bu, 19'uncu değişiklik ve şimdiye kadar yapılan değişiklikler arasındaki en sistemli, en köklü değişiklik. Türkiye'de istikrarsızlık zeminini yok edebilecek bir değişiklik. Bu nedenle referanduma ilişkin Memur-Sen'in inisiyatif almaması, kulak arkası etmesi, bu işi önemsememesi, tarihe karşı, nesle karşı, bu ülkenin geleceğine karşı ihanetle eş değer olurdu. Bizim böyle bir aymazlığın içine düşmemiz asla beklenemez. Çünkü Memur-Sen, bu ülkenin entellektüel beynidir, bizim teşkilatlarımız bu ülkedeki okumuş kitlenin oluşturduğu nitelikli topluluktur. Bu yüzden bu tam da bizim meselemiz. Bu nedenle yollardayız, koşturuyoruz."

Yalçın, anayasa değişikliğini daha önce kendilerinin gündeme getirdiğini, bu süreçte hükümet değişikliği ve 15 Temmuz gibi işgal hareketi yaşandığını anlattı.

Türkiye'nin çok zor zamanlardan ve zeminlerden geçtiğini vurgulayan Yalçın, "Biz siyaseti uzlaştıralım, bu konuda kamuoyunu tetikleyerek baskı oluşturalım derken siyaset bu konuda uzlaşarak önümüze tarihi bir fırsatı getirdi. Bu tam da bizim istediğimiz şey. Çapı çevresinden büyük bir teşkilatız. Buna göre davranmak zorundayız. 20 milyonun sorumluluğunu taşıdığımızı bilmeliyiz." diye konuştu.

- "Sıra dışı hadiselerin sıra dışı çözümleri olur"

Toplantıya katılan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Yunanlıların bombalayamadığı, Fransızların yaklaşamadığı başkent Ankara'ya hainlerin bomba yağdırdığını söyledi. i

Bu sıra dışı hadisenin sıradan bir çözümü olamayacağını dile getiren Yıldız, şöyle konuştu:

"Sıra dışı hadiselerin sıra dışı çözümleri olur. 16 Nisan'daki halk oylaması Türkiye'nin istikbaline ve istiklaline önemli bir katkı koyacaktır. Yalnızca kendimizin inandığı gerekçelerle değil eşimizin, dostumuzun, tanıdık tanımadık herkese bu oylamanın önemini rahatlıkla anlatıyor olmamız lazım. Türkiye'nin istikrarını sağlamak zorunda olanlar halkın oylarıyla seçilenler iktidar partileridir. Ama ülkedeki siyasi istikrarı korumaya borçlu olanlar sivil toplum örgütleridir, sendikalardır, aydınlardır, muhalefet partileridir, sanayicilerdir, 80 milyonun kendisidir."

Memur-Sen Kayseri Temsilcisi Aydın Kalkan da 15 Temmuz darbe girişiminde 81 ilde alanlara indiklerini belirterek, "15 Temmuz'un nöbetçisi, 16 Nisan'ın 'evet'çisiyiz. Büyük Türkiye için 'evet', büyük sendika için 'emek' diyoruz. 16 Nisan'a kadar alanlarda koşturacağız. 'Durmak yok yola devam' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ile çok sayıda sendika üyesi katıldı.

KAYNAK : AA