Ultrason fotoğraflarından koleksiyon yaptı
Kayseri'de özel bir hastanede görev yapan Doç. Dr. Öner, anne karnındaki bebeklerin ultrason fotoğraflarıyla özel bir hatıra köşesi oluşturmak istedi ve yaklaşık 3 yıldır 5 bin gebeye ait 4 bin ultrason fotoğrafından oluşan koleksiyonun sahibi oldu.
ABONE OL MÜZAHİM ZAHİD TÜZÜN - Anne karnındaki bebeklerin ilginç ultrason görüntülerini yakalayan ve bu görüntülerden özel bir köşe oluşturan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Doç. Dr. Gökalp Öner'in, yaklaşık 4 bin fotoğraflık koleksiyonu bulunuyor.
Doç. Dr. Öner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece bir koleksiyon sahibi olmanın değil, anne ve babalara güzel bir hatıra oluşturmanın mutluluğunu da yaşadığını belirterek, "Doğumdan sonra aileler bizi ziyarete geldiği zaman kendi köşeleri olsun ve orada fotoğraf çektirelim istedik. Böylece, yaklaşık 4 bin ultrason fotoğrafına ulaştık." dedi.
Bebeklerini görmek isteyen ailelere 4 boyutlu ultrason fotoğrafı verdiklerini aktaran Öner, "Bazen anne babalar bebeklere hazır olmayabiliyorlar ama anne karnında bebeklerini 4 boyutlu ultrasonla görerek çocuklarıyla tanışmış oluyorlar. Bebekler anne karnında gülme, ağlama ve farklı birçok tepki verebiliyor. Bunlarla ilgili pozlar yakalayabiliyoruz. Yaklaşık 3 yıldır 5 bine yakın gebe takibimiz oldu ve hepsine de çok güzel resimler verdik. Bunlar işimizin keyifli yanı." diye konuştu.
Gebeliğin 22 ve 23. haftalarında ayrıntılı ultrason yaptıklarını dile getiren Öner, "Bebeğin burun kemiği, kalbi ve bütün organlarını tek tek tarıyoruz. Bu ultrason bize bebekte yarık damak dudak var mı, herhangi bir anomali var mı, bunu görmemize yardımcı oluyor. 4 boyutlu ultrason, bebeğin anne ya da babaya mı benzediğinin dışında herhangi bir anomali var mı, onu da gösteriyor." ifadelerini kullandı.
Öner, ultrason fotoğraflarıyla, bebeklerin sağlık durumları hakkında bilgi almanın yanında bir çok farklı güzel poz da yakaladıklarını anlatarak, "Babası Afrin'de görev yapan bir askerimizin bebeği anne karnında da doğduktan sonra da asker selamını andıran bir poz verdi. Annesi de bu fotoğrafları babasına gönderdi." dedi.
- "Bebeğe bağlılıkları daha da artış gösteriyor"
Anne karnında ağlayan, gülen ve farklı işaretler yapan bebekler olduğunu dile getiren Öner, şöyle devam etti:
"Annenin yaşadığı her türlü duyguyu aslında bebek hissediyor. Bebek de bize bunu 4 boyutlu ultrasonla yaşatıyor. Anne ve baba adayları bebeğin 4 boyutlu fotoğrafını görünce onun güvende olduğunu hissetmiş oluyor. Bebeğe bağlılıkları daha da artış gösteriyor. İlk gebelikte anne ve baba adayı oluyorlar. Anne karnındaki bebeği görünce anne ve babalık hissi oluşmuş oluyor. Bu ilginç pozları görünce de hem onlar hem de biz mutlu oluyoruz."
Öner, 4 boyutlu ultrason görüntüsüne bakmanın iyi bir teknik ve zaman isteyen bir şey olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"Anne karnında ve doğumdan sonra bebeklerin güzel fotoğraflarını çektiğimiz zaman buradaki duvarımızda, sosyal medya hesabımızda paylaşıyoruz. Doğumdan sonra aileler bizi ziyarete geldiğinde kendi köşeleri olsun ve orada fotoğraf çektirelim istedik. Böylece, yaklaşık 4 bin ultrason fotoğrafına ulaştık."
Öner, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği tarafından düzenlenen, bebeklerin ultrason fotoğraflarının yarıştığı "Anı yakalayın"da, 2016 yılında birincilik elde ettiğini ve yeni bir yarışma düzenlenmesi durumunda iddialı olduğunu sözlerine ekledi.