Bu örümcek akrep bile yiyor! Bölge halkı tedirgin

Kayseri'de havaların ısınması ile özellikle akşam saatlerinde ortaya çıkan 'sarıkız örümceği' halkı tedirgin etti.

ABONE OL
GİRİŞ 21.07.2024 15:27 GÜNCELLEME 21.07.2024 15:28 GÜNCEL
Bu örümcek akrep bile yiyor! Bölge halkı tedirgin

Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Saraycık Mahallesi'nde görülen sarıkız örümceği (camel spider), bölge halkında tedirginliğe sebep oldu.

Sarıkız örümcekleri akrep, kertenkele, fare ve kendinden büyük memelilerle bile beslenebiliyor. Güçlü çeneleri ile et parçalarını kolayca koparıp yiyebilen bu tür, Saraycık Mahallesi'nde endişeye yol açtı.

Yaklaşık bir insan eli kadar boyu olduğu belirtilen örümcek, bir metre yükseğe zıplayabiliyor. Mahalle sakinleri, örümcekler için ilaçlama yapılmasını veya alternatif önlemler alınmasını istiyor. Vatandaşlar ayrıca bu tür örümceklerin yaz aylarında sayısının arttığını dile getirdi.

ETLE BESLENİYOR

Sarıkız örümceği, Türkiye'de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, dünyada da yoğun olarak Afrika ve Namibya'da bulunuyor. Beslenme şekillerinden dolayı diğer iri örümcek türlerinden farklı olan sarıkız örümcekleri, genellikle etle besleniyor.

AKREP BİLE YİYEBİLİYOR

Görsel olarak akrep türünün sarısı gibi görünüme sahip olan sarıkız örümcekleri, akrep dahil birçok hayvanı yiyebiliyor. Boyları 8-10 santim olan sarıkız örümcekleri, avlarını dişleriyle ovuşturduğu için ısırdıklarını fark edemiyor. Gözleri ışıktan rahatsız olduğu için yalnızca geceleri hareket eden sarıkız örümcekleri, saatte 1,5 kilometre katedip, 1 metre yüksekliğe zıplayabiliyor.

KAYNAK : DHA
Elif Sena Demiroğlu Haber7.com - Asistan Editör
Haber 7 - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Haber 7’de “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR