KKTC Dışişleri'nden Maraş açıklaması

KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Türk tarafının Maraş konusunda plan hazırladığı şeklinde basına yansıyan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.09.2013 16:15 GÜNCELLEME 17.09.2013 16:15 Kıbrıs
KKTC Dışişleri'nden Maraş açıklaması

Bakan Nami, bir kabulünde konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Basına yansıyan şekilde bir plan veya öneri bulunmuyor" dedi.

Maraş'la ilgili yaratılmaya çalışılan gündemi takip ettiklerini ifade eden Nami, "Maraş'ın Türk kontrolünde açılması ve eski sahiplerini geri gelmesi gibi herhangi bir düşüncemiz ya da resmi hazırlanmış bir planımız bulunmamaktadır" diye konuştu.

Müzakere sürecinde kapsamlı bir çözümün önemine işaret eden Nami, "Bunun için çok disiplinli şekilde çalışılması ve buna odaklanılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu hedefe ulaşılması için yapılması gereken, bugüne kadar var olan yakınlaşmalara sahip çıkılması ve geriye kalan konular üzerine odaklanan hızlı bir sürecin planlanmasıdır" ifadelerini kullandı.

Nami, "Karşı tarafı da iyi niyetle ve sonuç odaklı bir çalışma içerisine girmeye davet ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK : AA