Kıbrıslı Türklere Rumlardan yasak talebi

Ekonomik krizle mücadele eden Kıbrıs Rum kesiminde Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) ve Demokratik Parti (DİKO) tarafından, Kıbrıslı Türkler ile siyasi göçmenlerin ücretsiz tıbbi hizmet almasına son verecek yasa önerisi sunuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 14.12.2012 15:13 GÜNCELLEME 14.12.2012 15:13 Kıbrıs
Kıbrıslı Türklere Rumlardan yasak talebi

Politis gazetesinin ''Kıbrıslı Türkler'den ve Yabancı Uyruklulardan Kesiyorlar... DİSİ ve DİKO'dan Mat Hareketi'' başlığıyla verdiği haberde, DİSİ Milletvekili Averof Neofitu ile DİKO Milletvekili Fitos Konstandinu tarafından verilen ve Meclis Maliye Komitesi'nde gelecek hafta incelenecek yasa önerisinin, tıbbi tedavi ve sosyal yardıma iki yeni kriter getirdiğini yazdı.

Haberde, yasa önerisinde, sosyal sigortalara en az üç tam yıl yatırımı olanların ve vergi beyanında bulunanların tedavi ve sosyal yardımdan yararlanabilmesinin öngörüldüğü, bu düzenlemeyle Kıbrıslı Türkler ile üçüncü ülkelerden siyasi göçmenlerin ve iltica talebinde bulunanların dışarıda bırakıldığı bildirildi.

Habere göre, önerinin kabul edilmesi halinde yılda yaklaşık 40 milyon avro tasarruf yapılması hedefleniyor.

Gazetede yer verilen DİSİ Basın Sözcülüğü açıklamasında, ''Ekonomik krizin ağırlığı altında devletin nüfusun hassas kesimlerinden sosyal ödenek kesintisi yaptığı bir dönemde, gerek Kıbrıslı Türk hemşehrilerimiz, gerekse üçüncü ülkelerden diğer vatandaşların sosyal sigortalara katkıda bulunmadan ya da vergi beyanında bulunmadan tıbbi hizmetlere bedava erişmesinin ve ödenek almasının akla sığmaz olduğunu düşünüyoruz'' ifadeleri kullanıldı.

Bu arada, Rum kesiminde kemer sıkma politikaları kapsamında hazırlanan ve şirketlerle ilgili yasal değişiklikler, vergi konularında idari işbirliği yapılması ve kamu borcuyla ilgili düzenlemeleri kapsayan 3 tasarı Rum Meclisi'nde onaylandı.

KAYNAK : AA