Kırıkkale'de Kabe örtüsü sevinci

ZEKERİYA KARADAVUT - Kutsal topraklardan getirilerek Nur Cami ve Külliyesi'ne hediye edilen Kabe örtüsü, sergilenmeye başlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.04.2016 11:11 GÜNCELLEME 09.04.2016 11:11 GÜNCEL
Kırıkkale'de Kabe örtüsü sevinci

Cidde Başkonsolosluğu Basın Ateşesi Bahattin Akyön'ün, Kabe'nin anahtarını taşıma şerefini üzerine alan Eş-Şeybi ailesi nezdinde yaptığı girişim sonucu Kabe örtüsünden alınan bir metrekarelik parça, yaklaşık 5 ay önce Kırıkkale'ye getirildi. O dönem geçici olarak ziyarete açılan örtü, artık Nur Cami ve Külliyesi'nde sürekli olarak ziyaret edilebilecek.

İl Müftüsü Bekir Gerek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kabe'nin örtüsünün Kırıkkale’ye kazandırılması için yaklaşık 3 yıldır uğraştıklarını söyledi.

Kabe örtüsünü şu anda Kabe’nin anahtarını da elinde bulunduran Eş-Şeybi ailesinin değiştirdiğini ve her türlü sorumluluğunun bu ailede olduğunu belirten Gerek, "Değiştirilen örtüden 1 metrekarelik parça için talebimiz oldu. Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşesi Bahattin Akyön sağ olsun bize bu örtüyü hediye etti. Biz de Kabe örtüsüne uygun bir şekilde çerçevelettik. Halkın her daim elini yüzünü sürecek bir şekilde değil de daha çok onu görerek, onu hatırlamaları ve kutsal bir emanet olarak hissetmeleri anlamında da camimizin en güzel yerine astık." diye konuştu.

Gerek, Kabe'ye "arkadaşlık, dostluk" yapan ve onunla beraber olan bu örtünün kutsal bir emanet olarak kabul edildiğini vurguladı.

Kabe'nin Allah'ın evi olduğunu ve böyle bir örtünün Kırıkkale'de misafir edilmesini büyük bir şeref olarak gördüklerini dile getiren Gerek, şöyle devam etti:

"Kutsal emanet deyince akla ilk İstanbul geliyor. Peygamber Efendimizin ayakkabısı, giysileri, kılıçları, saçı, sakalı ve Kabe örtüsü hep orada. Bunlar bize sahibini, güzellikleri ve sahibinde bulunan özellikleri hatırlatıyor. Asıl sahibiyle vasıta kurmamıza vesile oluyor. O yüzden çok önemlidir kutsal emanetlerimiz. Kabe Allah'ın evidir, Tevhid inancının merkezidir, bütün Müminlerin kıblegahıdır. Bu bakımdan burada arkadaşlık yapma anlamında önemlidir. Kabe'ye arkadaşlık yapanı evinde misafir etme güzel bir duygudur. Bu duygu bizleri güzel duygulara götürmekte, yönlendirmekte."

Gerek, Nur Cami ve Külliyesi'nin mimari dokusu, estetiği ve eğitim merkezi olması sebebiyle Kırıkkale'ye bir güzellik ve zenginlik kattığına işaret etti.

Kabe örtüsünün de bu zenginliğe zenginlik kattığını aktaran Gerek, "Kabe, bütün alemlere hidayet kaynağı olan ilk mabettir. Onun örtüsü de çok önemlidir. Sadece Kırıkkaleli vatandaşlara değil çevre illerden de gelen vatandaşların her gün ziyaret edebilmesi için sadece önemli günlerde değil her zaman ziyarete açık kalacak. Kabe örtüsünü ziyaret etmek isteyen, görmek isteyen herkesi camimize bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA