Kot pantolon giymek caiz midir?

Nureddin Yıldız Hoca, kot pantolon/jeans denilen pantolonların giyilmesinin dinen sakıncalı olup olmadığı yönündeki soruya cevap verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2015 09:26 GÜNCELLEME 28.04.2015 09:51 Kişisel gelişim
Kot pantolon giymek caiz midir?

Nureddin Yıldız Hoca kendisine yönetilen, "Bildiğiniz gibi hem Avrupa hem Türkiye’de artık maalesef kot pantolon/jeans denilen pantolonlar giyilmektedir. Bunu alimlerimiz/hocalarımız uygun görmemektedir kafiri taklit olduğundan dolayı. Bizler ve hoca/alimlerimiz ise kumaş pantolon giyinmekte, bir gruba göre ise bu da caiz değildir ve kafiri taklit grubuna girmektedir. Bu konuda bizim tutumumuz neye dayanmaktadır?" soruya şu yanıtı verdi:

Esasen pantolon bize ait bir kıyafet değildir. Bu nedenle de, pantolon giymemeyi tercih etmemiz gerekir ama bunu kaldırabilecek bir durumumuz da yoktur maalesef. Bu nedenle bize en yakın olabilecek bir pantolon giymeyi tercih ederiz. Kot pantolon yakınlık/uzaklık açısından en uzakta durmaktadır. Zira onu batılılar bile kendilerine göre medeni toplantılarında giymemektedirler, Amerikan çobanlarının kıyafeti olarak bilinmektedir. Bu mantık da ne yapmamız gerektiğini bize gösteriyor olmalıdır.