Üstün yetenekli Erdoğan meşhur olmak istiyor!

Hem zihinsel engelli hem de gözleri görmüyor ama ağzıyla ritm tutuyor, darbuka çalıyor ve piyanoyla da tüm melodileri notaya döküyor... Kimden mi bahsediyoruz?

ABONE OL
GİRİŞ 27.12.2012 09:06 GÜNCELLEME 27.12.2012 09:53 Kişisel gelişim
Üstün yetenekli Erdoğan meşhur olmak istiyor!

Ümit Gürbüz ve Ömer Süt'ün haberi...

Zihinsel ve görme engelli Erdoğan Can Özalp, müzikteki yeteneği ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Hassas kulak Erdoğan'ın hikayesi doğumuyla birlikte başlıyor. Doktor hatası yüzünden 5,5 aylık olarak dünyaya gelen Erdoğan'ın gözleri aşırı ışın ve oksijenden dolayı görmüyor. Biyolojik yaşı 19, zeka yaşı ise 5 olan Erdoğan'a annesi gözü gibi bakıyor. 

YAŞAMA SEVİNCİ HALA DİPDİRİ

Bu olumsuzluklara rağmen çok neşeli olan ve herşeyden mutluluk duyan Erdoğan gözlerini kaybetmiş ancak yaşama sevincini asla yitirmemiş.

BEBEKLİĞİNDEN BERİ RİTM ÇALIŞIYOR

Bebekliğinden beri melodilere büyük hayranlık duyan Erdoğan, zaman ilerledikçe bu ilgisini ritime çevirmiş. Herhangi bir nesneden ritm çıkarma özelliğine sahip olan Erdoğan, bunu yaparken de, dünyada nadir kişide bulunan absolute yani hassas kulak yapısı sayesinde duyduğu her şeyi hem taklit edebiliyor, hem de her melodiyi notalara dökebiliyor. Yani bir şarkıyı ya da melodiyi bir defa dinlemesi yeterli... 

PİYANO VE DARBUKA USTASI

Erdoğan, görme ve zihinsel engelli olmasına rağmen piyano ve darbukayı profosyonelce çalabiliyor. Ankara'daki Gören Kalpler Derneği'nde özel beceri derslerini başarılı bir şekilde uygulayan Erdoğan Can Özalp, öğretmenlerinin de hayranlığını kazanmış durumda.

Üstün yeteneği ile parmak ısırtan Erdoğan Can için annesi Şermin Şen'in ise tek bir hayali var:

"Erdoğan Can'ın büyük bir yeteneğinin olduğunu düşünüyorum. Bu yeteneğin ve yaşama azminin Acun Ilıcalı'nın 'Yetenek Sizsiniz' programında sergilediğinde tüm Türkiye'nin görmesini istiyorum, Erdoğan'ın yeteneğinin körelmesini istemiyorum"

BU HALİYLE ASKERE ÇAĞRILDI

Özellikleriyle dikkatleri üzerine çeken Erdoğan Can Özalp, yaşını doldurduğu için askerliğe çağrıldı. Çocuğunun durumunu yetkililere daha önceden raporlarla bildiren anne Şermin Şen, şimdi Özalp'in engelli olduğunu kanıtlamak için kapı kapı dolaşıyor.

Haber 7