Karahan'ın yeni kitabı: Çınar'ın Doğuşu
Gazeteci-Yazar İbrahim Karahan, son yıllarda filmlere ve dizilere konu olan Osmanlı Devleti’nin kuruluşu ve Fetret Devri'ni derinlemesine anlatan bir eser kaleme aldı.
ABONE OLSarı Gelin, Hasan Sabbah’ın Fedaileri, İhtilal Yetimleri, Atilla, Erica Ana gibi tarihi, sosyal ve siyasi temaların ağırlıklı olduğu eserlere imza atan Karahan, bu kez okuyucularına ''Çınar'ın Doğuşu'' adlı eseri hediye etti. Karahan’ın uzun soluklu çalışması olan ''Çınar'ın Doğuşu'', Osmanlı Devleti'nin bir 'boy' iken nasıl koca bir dünya devi haline geldiğini ortaya koyuyor. Ertuğrul Gazi'nin kararlı duruşuyla Anadolu topraklarına yerleşen Kayı Boyu, adeta Horasan’da doğan Balkan topraklarını sulayan bir nehir halini alacaktı.
Osman Gazi, Orhan Gazi ve Sultan Murad Hüdavendigar zamanında Osmanlı Devleti çınar halini alacak ve dal budak saracaktı. Çandarlı Kara Halil Paşa, Ahi Hasan, Ahi Mahmud ve daha nice değerler de siyaset, ordu, ekonomi, sosyal yaşamın dizaynında büyük rol oynayacaklardı… Köse Mihal, Abdal Murad, Tuğlu Baba, Süleyman Paşa, Konur Alp gibi yiğit komutanlar da Osmanlının güçlü yüzünü ispatlarcasına ordularının başında seferden sefere koşacaklardı...
Karahan, Çınar’ın Doğuşu adlı eserini kaleme alırken geçmişten günümüze ulaşan birçok zengin kaynaktan istifade etti. Karahan'ın kitabı 20 Temmuz’da raflarda olacak.