Milli Mücadele ruhunu yaşatan öyküler

"Dileyelim Allah bu topraklara tekrar bir kurtuluş savaşı daha yazdırmasın" diyen Yrd. Doç. Dr. Nesime Ceyhan, Anadolu'da bir ve bütün olmak mecrubiyetimizi bir kez daha haber veren öyküleri hatırlamaya çağırıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2009 15:29 GÜNCELLEME 20.10.2009 15:29 KİTAP
Milli Mücadele ruhunu yaşatan öyküler

"Tarih yaşanırken tarihe kayıt düşmek zordur; bilhassa kıyımların, can acılarının yaşandığı dönemlerde tanıkken eser vermek..." diyor Dr. Nesime Ceyhan.

Osmanlı Dağılırken ağlayan hikayeler adlı üç kitaplık serisi büyük ilgi gören ve "bir milletin bitti derken, nasıl destan yazabildiğinin" en güzel örneklerini okura ulaştıran Çankırı Karatekin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı  Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nesime Ceyhan, bu kez Milli Mücadele Hikayeleri ile bağımsızlığın unutulmaz sayfalarını seriyor önümüze.

Bu sayfalarda yer alanlar, siperlerde çarpışanından, cepheye kağnı taşırken silahların ıslanmaması için çocuklarının üstündeki örtüyü gözünü kırpmadan kullanabilecek kadar vatansever kanhramanlardı. Ruhları şad olsun artık hiç biri aramızda yaşamıyor. Ama onların yazdığı destanın ölümsüzleşmesi için yazarlarımız elinde gelin yapmayı ihmal etmemişlerdi.

Türkiye Cumhuriyeti devletini Osmanlı İmparatorluğunun küllerinden yeşerten, bağımsızlık ve istiklal karakterli kahramanların öyküleri, Milli Mücadele ruhunun diri tutulmasına yardımcı olmaya devam ediyor.

Onların cansiperane kahramanlarını hikayeler ve romanlarda ölümsüzleştirmiş yazarlardan, Yakup Kadri, Peyami Safa, Halide Edip, Mustafa Necati, İzzet Ulvi,  Celaleddin Said, Hakkı Süha, Ferid Celal, Reşat Nuri, Mustafa Nihat, Falih Rıfkı, Ahmet hikmet Müftüoğlu ve Mehmed Emin Yurdakul'un en çarpıcı 30 öyküsü bir araya getirilmiş.

"Bu hikayeler, Anadolu'da bir ve bütün olmak mecrubiyetimizi bir kez daha haber veriyor. Dileyelim Allah bu topraklara tekrar bir kurtuluş savaşı daha yazdırmasın" diyen Ceylan, bu seçkinin Milli Mücadele ile eş zamanlı yıllarda yazılıp, 1928'e kadar kaleme alınmış öykülerden oluşturulduğuna dikkat çekiyor.

(Haber 7)

 

 

Eserle ilgili teknik bilgiler ve internet üzerinden sipariş şartlarını görmek için bu linki kullanabilirsiniz.