KOBİ'ler için dijital dönüşümde yeni dönem başladı

Türk İş Dünyası Konfederasyonu tarafından yürütülen Dijital Dönüşüm Merkezi Projesi'nin yeni dönemi başladı. Proje kapsamında 400 işletmenin dijital yetkinliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 05.06.2024 11:47 GÜNCELLEME 05.06.2024 11:47 Kobi
KOBİ'ler için dijital dönüşümde yeni dönem başladı

Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından 2018'den bu yana sürdürülen Dijital Dönüşüm Merkezi Projesi'nin yeni dönem açılış etkinliği İzmir'de yapıldı.

TÜRKONFED ve Siemens'in ana paydaşlığındaki projenin dönem açılışı kapsamında Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) ev sahipliğinde İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi'nde toplantı düzenlendi.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Özen, burada yaptığı konuşmada, sanayi ve ticaret hayatının dönüşümler ışığında yeniden şekillendiğini ancak KOBİ'lerin dijital araçları kullanmaktan uzak olduğunu söyledi.

Gelişen yapay zeka ve veri teknolojilerinin KOBİ'ler ile daha büyük ölçekli işletmeler arasındaki verimlilik makasını açtığını dile getiren Özen, şunları ifade etti:

"Dijital dönüşüm, kurumsal ve politik bir seferberlikle birleştiğinde, ekonomik kalkınma için en geçerli kaldıraçtır. Tüm temaslarımızda KOBİ'lerin dijitalleşmesinin önündeki en önemli engellerin teknik rehberlik ve finansman olduğunu gözlemliyoruz. Bu iki soruna yönelik çözümlerin üretilmesi, dijitalleşme yatırımlarını artırarak Türk ekonomisinin verimliliğini güçlendirebilir. Dijital Dönüşüm Merkezi projemizin özü de temelde bu ihtiyacı karşılamaktır. Projemiz kapsamında mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin teknik, insan kaynağı, kurumsal kültür ve iş süreçleri alanlarında dijital dönüşümünü kolaylaştırmayı hedefliyoruz. İzmir, Eskişehir, Ordu, Diyarbakır ve Tekirdağ'da düzenleyeceğimiz eğitim çalışmalarıyla toplamda 400 işletmemizin dijital dönüşüm yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlıyoruz."

KAYNAK : AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR