19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2016 16:33 GÜNCELLEME 18.05.2016 16:33 GÜNCEL
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, mesajında, Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'a ayak basmasıyla yakılan kurtuluş meşalesinin bir ülkenin makus talihini değiştirdiğini ifade etti.

Aziz milletin, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla topyekun tarihin akışını değiştiren ve dünyaya örnek teşkil eden bir mücadele verdiğini vurgulayan Karaosmanoğlu, "Ülkemizi, bilimde, kültürde ve sporda başarı ile temsil ederek göğsümüzü kabartan gençlerimiz, bu yolda azim ve kararlılıkla yürümektedir. Atatürk, bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir. Biz de, bu bayramları ülkemizin ve kentimizin ilerlemesi, gelişmesi için bir basamak olarak görmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

Başkan Karaosmanoğlu, gençlerin ülkenin dinamizmi olduğunu ve ülkenin gidişatını belirleyeceklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarılması hedefine uygun olarak hareket etmeliyiz. 2023 ve 2071 vizyonu olan gençlerimizin bu vatanın kıymetini bilerek yetişmesi, ülkelerini dünyaya öncü ve örnek hale getirme azminde ve kararında olması en büyük arzumuzdur. Bu nedenle onların iyi yetişmesi bizim en büyük hedefimizdir. Biz de, bu uğurda canla başla çalışıyoruz. Bu duygu ve temennilerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, tüm gençlerimizi en samimi duygularla selamlıyorum."


KAYNAK : AA