"Romanlar Artık Evlenmek İçin Acele Etmiyor" projesi

Kocaeli'de "Romanlar Artık Evlenmek İçin Acele Etmiyor" projesi kapsamında çekilen fotoğraflardan oluşan sergi, Körfez ilçesinde açıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.06.2016 09:31 GÜNCELLEME 06.06.2016 10:41 KÜLTÜR
"Romanlar Artık Evlenmek İçin Acele Etmiyor" projesi

İzmit Serdar Mahallesi Roman Derneğince yürütülen, Aile ve Sosyal Politikalar ile İçişleri bakanlıklarınca desteklenen proje kapsamında Körfez Belediyesi Kültür Merkezi'nde açılan sergide, fotoğraf sanatçısı Berker Dalmış'ın Roman mahallelerini gezerek çektiği 33 fotoğraf beğeniye sunuldu.

Proje Koordinatörü Mustafa Kemal Kuttekin, açılışta yaptığı konuşmada, ilçelerde beğeniye sunulan fotoğraf sergilerinin sonuncusunu Körfez'de açtıklarını belirterek, sergiye olan yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kuttekin, proje kapsamında erken yaşta evliliğin önüne geçilmesi için Romanların yaşadığı mahallelerde yürüttükleri çalışmalarla, farkındalık oluşturduklarını ifade etti.

Gerçekleştirdikleri projelerle, Roman aileleri erken yaşta evlilikle ilgili bilinçlendirmeyi amaçladıklarını kaydeden Kuttekin, gençlerin eğitimlerine önem vererek erken yaşta evlilikleri önüne geçmek için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Açılışa Kuttekin'in yanı sıra Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, İzmit Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ergün Akbulut, İzmit Serdar Mahallesi Roman Derneği Başkanı Aslan Narçiçeği, Körfez Roman Derneği Başkanı Bayram Denizci ve diğer Roman dernekleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Erken yaşta evlenenlerin fotoğraflarının yer aldığı sergide, insanların yaşamlarından kesitler sunuluyor.

KAYNAK : AA