19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Konya Valiliğince tören düzenlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.09.2016 13:56 GÜNCELLEME 19.09.2016 14:24 GÜNCEL
19 Eylül Gaziler Günü

Anıt Meydanı'nda yapılan tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşatılmasının en büyük teminatı olan gaziler olarak bugünü yaşamanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

TBMM tarafından, 1921 yılında Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanı verildiğini hatırlatan Işık, "Bu tarih, şehitler ve gazilerimize karşı duyduğumuz minnet ve saygının açık bir göstergesidir." dedi.

Işık, şehitlik ve gaziliğin, her Türk evladı için makamların en güzeli olduğunu dile getirdi.

Şehit ve gazilerin, Türkiye'nin övünç kaynağı olduğunu ifade eden Işık, "Onların destan ve kahramanlıkları günümüze kadar ulaşmıştır. Biz de bundan sonra da kahraman gazilerimizin emanetine asla leke sürdürülmeyecek, onların aziz hatıraları ilelebet yaşatılacaktır." diye konuştu.

Konuşmanın ardından, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buğur, günün anlam ve önemini belirten şiirini okudu.

Programa, Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, gaziler ve yakınları katıldı.


KAYNAK : AA