Konya'da şoke eden hadise: 6 ayaklı ve 2 başlı buzağı doğdu

Konya'nın Karapınar ilçesinde ölü olarak dünyaya gelen 6 ayaklı, 2 başlı buzağıyı görenler şoke oldu. Buzağının sezaryen doğumla dünyaya geldiği öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.02.2025 11:39 GÜNCELLEME 25.02.2025 12:19 ÜLKE'DE BUGÜN
Konya'da şoke eden hadise: 6 ayaklı ve 2 başlı buzağı doğdu

Alınan bilgilere göre, ineğinin doğum sürecinin normal ilerlemediğini fark eden besici, durumu veterinere bildirdi. 

BUZAĞI DOĞUM KANALINDAN ÇIKAMADI 

Çiftliğe gelen veteriner tarafından yapılan muayenede buzağının doğum kanalından çıkamadığı belirlendi ve acil sezaryen kararı alındı.

Doğum gerçekleştiğinde ise ortaya çıkan manzara hem çiftlik sahibini hem de veterineri şaşkına çevirdi.

6 AYAKLI VE İKİ BAŞLI DOĞDU 

Ölü olarak dünyaya gelen buzağının 6 ayaklı ve 2 balı olması görenleri şoke etti. 

Uzmanlar, buzağının genetik mutasyon veya gelişimsel anormallik nedeniyle bu şekilde dünyaya gelmiş olabileceğini belirtti.

Çiftlik sahibi ise ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını ifade etti.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR