Konya'da usulsüz çakar kullanan motosiklet sürücüsüne 279 bin TL ceza kesildi

Konya’nın Seydişehir ilçesinde şüphe üzerine durdurulan bir sürücünün kullandığı motosikletin ön far kısmında çakar sistemi olduğu anlaşıldı. Usulsüz çakar kullana sürücüye 279 bin 481 TL ceza kesildi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.03.2025 13:55 GÜNCELLEME 06.03.2025 14:00 ÜLKE'DE BUGÜN
Konya'da usulsüz çakar kullanan motosiklet sürücüsüne 279 bin TL ceza kesildi

Konya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Seydişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, Atatürk Caddesi üzerinde yapmış olduğu seyir halinde motosiklet denetiminde durumundan şüphelendiği bir motosiklet sürücüsünü durdurdu. 

Trafik ekiplerince motosiklet üzerinde yapılan incelemelerde ön far iç kısımda çakar sistemi (kırmızı - mavi) olduğunun tespit edildi.

279 BİN TL CEZA KESİLDİ 

Usulsüz çakar kullandığı tespit edilen sürücüye; "çakarlı lamba kullanmak", "kask takmamak", "ayna kullanmamak" suçlarından toplamda  279 bin 481 TL idari para cezası uygulandı.

Sürücünün ehliyetine 30 gün el konulurken, motosiklet de 30 gün süre ile trafikten menedildi. 

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR