Pekcan Koşar, toprağa verildi

Yalova'nın Çınarcık İlçesi'ndeki evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden ünlü tiyatrocu Pekcan Koşar, bugün düzenlenen cenaze töreni sonrası İstanbul'da toprağa verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.09.2005 14:15 GÜNCELLEME 17.09.2005 14:15 KÜLTÜR
Pekcan Koşar, toprağa verildi

Koşar için Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, Koşar'ın eşi ve çocuklarının yanı sıra Nejat Uygur, Mehmet Ali Alabora, Sezen Cumhur Önal, Rutkay Aziz, Genco Erkal ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de katıldı. Törene katılan sanatçılar, Koşar'ın ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirdi. Nejat Uygur, 'Herkes birbirini artık dizilerden tanıyor ama eminim bir gün cenaze namazlarında bizim gibi sanatçılar için hoca 'nasıl bilirdiniz?' diye sorduğunda 'asırlarca unutmayacağız' denilecek' dedi. Mehmet Ali Alabora, duyduğu üzüntüyü dile getirerek, 'Türk tiyatrosu önemli bir ismini kaybetti' diye konuştu. Sezen Cumhur Önal ise 'Pekcan ağabeyi kaybetmek çok üzücü' ifadelerini kullandı.

Koşar'ın cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından alkışlar eşliğinde camiden çıkarılarak, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.