Arzın Merkezinde, tasavvuf buluşması
Dünya entelektüellerini İstanbul’da bir araya getiren “Arzın Merkezi’nde Buluşmalar” bu kez tasavvuf dünyasının iki ünlü ismini bir araya getiriyor: James Morris ve Mustafa Kara.
ABONE OL'ARZIN MERKEZİNDE BULUŞMALAR'
2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti misyonunu yüklenecek olan İstanbul’un, dünya entelektüellerinin buluşma noktası olmasını hedefleyen “Arzın Merkezinde Buluşmalar” isimli konferans dizisinin yedincisi “Tasavvuf Düşüncesi” başlığını taşıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, konferansta çağımızın en önemli tasavvuf ve İslam düşüncesi uzmanlarından olan Prof. Dr. James W. Morris, Türkiye’den tasavvuf alanında uzmanlaşmış olan Prof. Dr. Mustafa Kara ile “Arzın Merkezinde Buluşmalar”da bir araya geliyor. “Tasavvuf Düşüncesi” ana başlığını taşıyan konferans “Mevlana ve Tasavvuf…”, “Tasavvufun Evrenselliği' ve “Tasavvuf Mirası” alt başlıklarıyla zenginleştirilecek.
İslam Düşüncesi, Tasavvuf ve İslam felsefesi alanlarında bir çok eser veren James Morris lisans eğitimini Chicago Üniversitesinde tamamladıktan sonra Yüksek lisans çalışmalarına Fas, Fransa ve Mısır’da devam etti. Harvard Üniversitesinde doktorasını tamamlayan Prof. Morris, İslam felsefesi ve tasavvuf düşüncesi alanlarında bir çok çalışmalara imza attı. Prof. James Morris, Avrupa, Kuzey Afrika ve İslam dünyasının önemli bir çok üniversitesinde dersler vermiştir.
James Morris, 'Arzın Merkezinde Buluşmalar'da ilahiyatçı Mustafa Kara ile bir araya gelecek. Prof. Mustafa Kara, tasavvuf tarihi, tarikatlar ve tekkeler gibi alanlarda çalışmalar yapmıştır.
Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki etkinlik, 25 Kasım 2007, Saat : 14:00'te gerçekleştirilecek.