Mahtumkulu Firaki'nin doğumunun 300. yılı

Türk edebiyatında önemli isimlerden olan Mahtumkulu Firaki’yi anmak için Pamukkale Üniversitesinde program gerçekleştirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.05.2024 09:48 GÜNCELLEME 08.05.2024 09:48 KÜLTÜR
Mahtumkulu Firaki'nin doğumunun 300. yılı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Türk Yurtları Kültür ve Sanat Topluluğu ile Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü ile ortaklaşa program düzenlendi. “Doğumunun 300. Yılında Mahtumkulu Firakiyi Anmak ve Anlamak” adı ile düzenlenen program Prof. Dr. İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Türk edebiyatında önemli isimlerden olan Mahtumkulu ile ilgili posterlerden oluşan sergi açılışı yapıldı. Programın devamında, Mahtumkulu’nun hayatı ve eserleri ile ilgili öğrenciler tarafından sunumlar yapıldı ve şiirler okundu. Türkmenistan’da ve Türkiye’de Mahtumkulu Firaki ile ilgili yayınlanmış kitaplar sergilendi. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Soner Sağlam, bölümde ‘Mahtumkulu ve Türkmen Edebiyatı Araştırmaları’ adlı bir ders verildiğini ve bu ders kapsamında öğrencilerin posterler hazırladığını aktardı.

Türk dünyasının ortak değerleri olan Ahmet Yesevi, Kaşgarlı Mahmut, Yunus Emre gibi Mahtumkulu’nun da ortak değer olduğuna dikkat çeken Sağlam, Türk dünyasındaki kültürel birliğin sağlanması adına bu tür faaliyetlerin büyük önem taşıdığını belirtti.

KAYNAK : İHA