Vaveyla belgeseli ekim ayında izleyiciyle buluşuyor

Yerli Düşünce Derneği’nce hazırlanan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca desteklenen Türk Savaş Edebiyatı’nın en önemli yayınını konu alan Vaveyla Belgesel Filmi izleyici ile buluşuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 07.09.2024 20:40 GÜNCELLEME 08.09.2024 21:30 KÜLTÜR
Vaveyla belgeseli ekim ayında izleyiciyle buluşuyor

Birinci Dünya Savaşı sırasında Rusya’ya esir düşen ve Krasnoyarsk kentinde yaklaşık 3 yıl esir kalan 400 Türk Subayı’nın vatan, millet ve özgürlük hasreti ile kaleme aldıkları Vaveyla Dergisi, hiçbir sayfası dahi kaybolmadan günümüze ulaşabilen ve tamamı savaş döneminde yazılan en önemli yayınların başında geliyor. 

102 sayı ve 1605 sayfadan oluşan, içerisinde döneme ait bir çok haber, makale, harita, karikatür ve tiyatro eserinin yer aldığı Vaveyla Dergisi, Yerli Düşünce Derneği’nin girişimi ile kitap ve belgesel film haline getirildi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nce desteklenen projede ; Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı eski Bakanı Yalçın Topçu , Richmond Üniversitesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Yücel Yanıkdağ ve ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez ile gibi alanının önemli isimleri de yer alıyor. 

Projenin yapımcısı ve Yerli Düşünce Derneği Başkanı Metin Gündoğdu , hayata geçirilen projenin Türk ve Dünya savaş edebiyatı açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, bu uluslar arası niteliğe sahip kitap ve belgesel film projesinin lansmanının önümüzdeki Ekim ayında Ankara’da gerçekleştirilecek programla yapılacağını söyledi.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR