Yahya Kemal Beyatlı'yı sempozyumla anıyoruz
Bundan 50 yıl önce Kasım ayının ilk günü kaybettiğimiz Yahya Kemal Beyatlı, İstanbul’un kültür- sanat çevrelerinde çeşitli etkinliklerle anılıyor.
ABONE OLSon yıllarda sosyal bilimler alanında nitelikli çalışmalara imza atan Bilim ve Sanat Vakfı da Yahya Kemal’in vefatının 50. yılı anısına düzenlenen bir sempozyuma ev sahipliği yapıyor. “Uzun Sürmüş Bir Akşam: Ölümünün 50. yılında Yahya Kemal” başlıklı program, 23 Kasım 2008 Pazar günü vakfın Vefa’daki merkezinde gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da başlayacak sempozyum, üç oturumdan oluşuyor.
İskender Pala’nın başkanlığını üstlendiği ilk oturumda Yahya Kemal’in poetikasına odaklanılacak. Mümtaz’er Türköne’nin yöneteceği ikinci oturumda, şairin politik yönü ele alınıyor. Beşir Ayvazoğlu’nun başkanlığındaki son bölümde ise şairin tarih ve medeniyet bağlamındaki görüşleri tartışılacak. Farklı alanlarda çalışmalarıyla tanınan kalemler, şairi farklı bakış açılarıyla mercek altına alacaklar.
- Oturum: 15.30-17.00: Bir Memleket Tarihçisi Olarak Yahya Kemal’in Kültür Paradigmasını Anlamak