Rami Kütüphanesi’nde “Bahara Merhaba” konseri düzenlendi

İstanbul’da bulunan Rami Kütüphanesi’nde “Bahara Merhaba” konseri sanatseverlerle buluştu.

ABONE OL
GİRİŞ 31.03.2026 09:23 GÜNCELLEME 31.03.2026 09:23 KÜLTÜR
Rami Kütüphanesi’nde “Bahara Merhaba” konseri düzenlendi

İstanbul’da bulunan Rami Kütüphanesi’nde “Bahara Merhaba” konseri sanatseverlerle buluştu.

Haliç Üniversitesi öğrencilerinin sahne aldığı konser, dinleyicilerden yoğun ilgi gördü.

Sanat yönetmenliğini Prof. Dr. Murat Salim Tokaç’ın üstlendiği, şefliğini ise Öğr. Gör. Ehsan Raeisi’nin yaptığı konser, 27 Mart Cuma günü 18.00-20.00 saatleri arasında Salon 120’de gerçekleştirildi.

Türk dünyası ve Anadolu’nun farklı yörelerinden seçilen eserlerin icra edildiği konserde, koro ve saz heyeti birlikte sahne aldı.

Türkiye’de bir ilk: Raflarından yağ akan kütüphanede 90 çeşit zeytinyağı tadımı

Rami Kütüphanesi’nde anlamlı sergi: “Evime Giden Yol” sanatseverlerle buluşuyor

Operasyon Altın Kubbe romanı raflarda! Ufukta savaşın dumanı mı var?

Ayasofya'nın hattatı 'Kazasker Mustafa İzzet Efendi'ye büyük vefa

 

13 ESER İCRA EDİLDİ 

Repertuvarda yer alan eserler şu şekilde: 

  • “Bayram günü saat tezde”

  • “Yara gurban olum”

  • “Sonamız gölde kaldı”

  • “Felek sen ne feleksen”

  • “Dideban üstündeyim”

  • “Kerpiç duvar yan uçtu”

  • “Dedim giz yaşın nedir”

  • “Deymen benim gamlı yaslı gönlüme”

  • “Dağlar dağımur benim”

  • “Yüksek minarede kandiller yanar”

  • “Kandilli Yazmayı Kaldır Yüzünden”

  • “Kağızman’a ısmarladım nar gele”

  • “Ata Barı”

FARKLI YÖRELERE AİT TÜRKÜLER SESLENDİRİLDİ

Haliç Üniversitesi öğrencilerinden oluşan koro, solo ve toplu performanslarıyla dinleyicilerden beğeni toplarken, saz heyetinin eşlik ettiği eserler konserin zenginliğini artırdı. Program boyunca farklı yörelere ait türkülerin seslendirilmesi, izleyicilere kültürel bir yolculuk sundu.

Yoğun katılımın gözlendiği etkinlikte salonu dolduran izleyiciler, konser boyunca eserlere ilgiyle eşlik etti. Baharın gelişini müzikle karşılamak amacıyla düzenlenen konser, sanatseverlere keyifli ve anlamlı anlar yaşattı. 

KAYNAK : Haber7
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR