Mehmet Akif'in şiirleri sahneye taşınıyor: Firavunla Yüz Yüze

Tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez’in, Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden uyarladığı “Firavunla Yüz Yüze”, 16 Nisan’da İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde izleyiciyle buluşacak.

ABONE OL
GİRİŞ 14.04.2026 14:55 GÜNCELLEME 14.04.2026 14:55 KÜLTÜR
Mehmet Akif'in şiirleri sahneye taşınıyor: Firavunla Yüz Yüze

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Ahmet Yenilmez’in Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden uyarladığı “Firavunla Yüz Yüze” adlı tiyatro oyunu İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde (İZÜ) sahnelenecek. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Halkbank sponsorluğunda Türkiye genelinde 81 ili dolaşan ve ücretsiz olarak seyirciyle buluşan oyun, Milli Şairimiz Mehmet Akif’in “Safahat”ta dile getirdiği hak-batıl mücadelesini konu ediniyor.

HOLOGRAM TEKNİĞİYLE TARİHSEL YOLCULUK

Merhum Akif’in önce öğrenci, sonra hoca olarak bulunduğu Halkalı Ziraat ve Baytar Mektebi Alisi’nin tarihi binası üzerine kurulan İZÜ’de halka açık olarak sahnelenecek “Firavunla Yüz Yüze”de, Milli Şairimizin Bosna, Karabağ, Irak, Suriye ve Gazze’ye yaptığı yolculuklar hologram tekniğiyle sahneye taşınacak. Ahmet Yenilmez’in tiyatroya uyarladığı oyunda, Ahmet Yenilmez ve Burak Alp Yenilmez rol alıyor. Etkinlik, üniversite dışından gelecek misafirlerin katılımına da açık.

BİR MEZAR ODASINDA TARİHLE VE NEFİSLE YÜZLEŞME

“Firavunla Yüz Yüze”, Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” adlı eserinde yer alan aynı isimli şiirinden uyarlanan bir tiyatro oyunu. Oyunun temelini oluşturan “Firavun İle Yüz Yüze” şiiri, “Safahat”ın “Gölgeler” bölümünde yer alıyor. Şiirde, bir mezar odasındaki karşılaşma üzerinden tarihle ve nefisle yüzleşme anlatılıyor. Usta oyuncu Ahmet Yenilmez tarafından sahneye taşınan eser, Mehmet Akif’in fikir dünyasını, millî mücadele ruhunu ve toplumsal değerlerimizi izleyiciye aktarıyor. Yenilmez Sanat Merkezi tarafından hazırlanan oyun, Türkiye turnesi kapsamında farklı şehirlerde sanatseverlerle buluştu.

Gösterim 16 Nisan Perşembe günü İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Kampüsü'nde olacak.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR