Hoca Ahmet Yesevi 850. ölüm yıldönümünde anıldı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'Hoca Ahmet Yesevi'yi 850. Ölüm Yıldönümünde Anma' programına katıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.02.2016 12:09 GÜNCELLEME 26.02.2016 12:09 Kültürel Etkinlikler
Hoca Ahmet Yesevi 850. ölüm yıldönümünde anıldı

Birleşmiş Milletler eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı’nın (UNESCO) 2016 yılını Hoca Ahmed Yesevi yılı ilan etmesi dolayısıyla Ahmet Yesevi Üniversitesi, Sultangazi Belediyesi ve UNESCO Türkiye Temsilciliği işbirliğinde İstanbul’da Hoca Ahmed Yesevi’yi anma programı düzenledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sultangazi Belediyesi, UNESCO Türkiye Temsilciği ve Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi'nde ortaklaşa düzenlenen 'Hoca Ahmet Yesevi'yi 850. Ölüm Yıldönümünde Anma' programına katıldı. Konferans salonunda yapılan anma programına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un yanı sıra Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ahmed Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, programa ortak olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Hoca Ahmed Yesevi’nin İslam dünyasındaki yerinden bahsetti. 

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkan Vekili Büyükelçi Gürcan Türkoğlu ise, Hoca Ahmed Yesevi’yle ilgili kararın UNESCO’nun üyesi 195 ülkenin oy birliğiyle alındığına vurgu yaptı. Faaliyetin önemine dikkati çeken Türkoğlu, anma faaliyetlerinin başta Türk dünyası olmak üzere tüm dünyada Yesevi’ye olan ilgiyi artırdığını anlattı.

İnsanlığın bu mesaja olan ihtiyacının devam ettiğini anlatan Türkoğlu, UNESCO’nun insanlık bakımından önemli olan konu ve temalara dikkati çektiğini kaydetti.
Programda konuşan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş da, "Bu tip toplantılarla kendi değerlerimiz daha iyi anlaşılacak. bugün geldiğimiz noktayı anlamak son derece önemlidir. Ahmet Yesevi ve izlemiş olduğu yolun çok iyi anlaşılması gerekir. Ahmed Yesevi irfan mektebinin bir halkasıdır. Osmanlı irfan mektebinin oluştuğu ruha sahiptir. İrfan mektebinin halkalarıyla insanlık yeniden inşa edildi. İrfan mektebinde öğretilenler zamanın mektebinde öğretilmiyor" dedi.

KAYNAK : İHA