Şehit Furkan Doğan programla anılacak

İsrail’in Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara saldırısında başına 5 sıkılarak öldürülen 19 yaşındaki Furkan Doğan için anma programı düzenlenecek.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2011 16:31 GÜNCELLEME 17.05.2011 16:31 Kültürel Etkinlikler
Şehit Furkan Doğan programla anılacak

Mavi Marmara’da hayatını kaybeden Furkan Doğan,  Türkiye Yazarlar Birliği (TYB )'in, düzenleyeceği özel bir programla anılacak. “Öncü Genç Furkan Doğan” isimli program, 19 Mayıs Perşembe günü TYB’nin İstanbul Şubesi’nde gerçekleştirilecek.. Programa, Furkan Doğan’ın yakınları, İHH yetkilileri başta olmak üzere birçok sanatçı ve yazar katılacak.

Programın organizatörlerinden Yeni Dünya Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve TYB Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Bıyıklı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mavi Marmara’nın insanlığın vicdanını temsil ettiğini ve o geminin tek amacının Filistin’deki mazlumların çektikleri acıları yeryüzüne hatırlatmak olduğunu söyledi.

Bıyıklı, gerçekleştirecekleri programın 19 Mayıs Gençlik Bayramı’na denk gelmesinin anlamlı olduğunu, gençliğin birinci gündem olduğu bir günde hayatıyla ve hayata vedasıyla örnek bir genci konuşmanın manidar olduğuna inanıyoruz dedi.  Bıyıklı sözlerinin devamında, Hakan Albayrak’ın  “Gençler Furkan’ın Şehadetine özenmeden önce, Furkan’ın yaşadığı hayata özenmeli” sözünden hareketle onun örnek hayatının programda gençlere aktarılacağını dile getirdi.

KAYNAK : Haber7