Müslüman ve Yahudi evliliği ortalığı birbirine kattı!

İsrail’deki Yahudi aktör Tzachi Halevi’nin Arap asıllı Müslüman aktris Lucy Aharish ile evlenmesi tartışmalara yol açtı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2018 13:32 GÜNCELLEME 14.10.2018 13:33 Magazin
Müslüman ve Yahudi evliliği ortalığı birbirine kattı!

İsrail İçişleri Bakanı Aryeh Deri, ‘Fauda’ (Arapça’da ‘Kaos’) dizisinin başrol oyuncularından Tzachi Halevi’nin evliliğini üslupsuz bir şekilde eleştirdi. Müslüman birisi ile İsraillinin evliliğini doğru bulmayan Deri, bir asimilasyonun Yahudilerin tükenmesine neden olduğunu iddia etti. Aharish’in inancını Musevilik olarak geçmesini isteyen Deri, eğer kabul edilmezse ilerleyen zamanlarda doğacak olan çocuklarının İsrail'de sorun oluşturacağını söyledi.

İsrailli politikacıların evlilik ile ilgili ‘enteresan’ görüşleri sosyal medyada büyük tepkiye yol açtı. Siyonist Birliği partisinden milletvekili Yoel Hasson, Hazan evliliği ‘karanlık, ırkçı ve utanç verici’ olarak tanımladı.