Midyat'ta 300 fidan toprakla buluşturuldu

Midyat Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Tema Vakfı Midyat Temsilciliği tarafından 300 meyve fidanı toprakla buluşturdu.

ABONE OL
GİRİŞ 26.04.2016 17:59 GÜNCELLEME 26.04.2016 18:22 GÜNCEL
Midyat'ta 300 fidan toprakla buluşturuldu

Acırlı Mahallesi'nde bulunan Mehmetçik Ormanında düzenlenen fidan dikimine, Midyat Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şükrü Baran, Tema Vakfı Midyat Temsilcisi Salih Aydın, dernek ve vakıf çalışanları ile aileleri katıldı.

Baran, yaptığı açıklamada, engelli bireyler ve ailelerinde çevre duyarlılığı oluşturmak ve doğa sevgisi kazandırmak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Engeliler olarak ilçede ağaç ve yeşil alan sıkıntısı çektiklerini belirten Baran, "Midyat'ta fidanları toprakla buluşturmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Desteğini esirgemeyen Kaymakam Oğuzhan Bingöl'e çok teşekkür ederiz. Bize ulaşımdan fidan dikimine kadar destek verdikleri için şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Aydın ise özellikle Midyat ve çevresine çok miktarda ağaç dikmek istediklerini belirterek, "Bu konuda vatandaşlarımızı duyarlı olmaya ve her yıl fidan dikmeye davet ediyoruz." dedi.

KAYNAK : AA