Gülerce: Erdoğan keşke hiç söylememiş olsaydı

Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, Beyaz TV'de Fatma Korkutata'nın yönetmenliğini yaptığı Ortak Akıl programında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.12.2013 19:20 GÜNCELLEME 22.12.2013 19:42 MEDYA
Gülerce: Erdoğan keşke hiç söylememiş olsaydı

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili yaptığı, 'Bu alçaklıktır, bu namussuzluktur, bu şerefsizlik' sözlerine aynen katıldığını belirten Gülerce, 'Ama Erdoğan'ın, 'Hem dindarım diyeceksin hem de gözünü kırpmadan üstelik de en iğrenç şekilde masum insanlara iftira atacaksın. Yazıklar olsun' ifadeleri beni çok üzdü. Burada camiayı kastediyor. Keşke bunu hiç söylememiş olsaydı' diye konuştu.

'BÜTÜN DİNDARLARA ATILMIŞ BİR ÇAMUR'

'Bir defa burada 'dindarlar' diye bir laf var. Dindarlığın bir ölçüsü yok. Sayın Başbakan'ın hangi belgeye göre konuştuğunu söylemesi lazım' ifadelerini kullanan Hüseyin Gülerce, 'Bu şu anda bütün dindar olarak bilinen insanlara atılmış bir çamur, çok ağır bi şey bu. Üstelik de bir camiaya atıyorsanız içinde milyonlarca insanın masum olduğu bu iftirayı Sayın Başbakan'a hiç yakıştıramadım' dedi.

'BAŞBAKAN YANGINA BENZİN DÖKÜYOR'

'Erdoğan bu kaseti bu camiadaki insanların hazırladığını ima ediyor' diyen Gülerce şunları söyledi:

'Ben de diyorum ki; nasıl zina yapanlar Müslüman olamazsa, o an inancını kaybetmişse; bunu yapanlar da Müslüman olamazlar, dindar olamazlar. Ama Sayın Başbakan o kadar rahat söylüyor ki; buna inanmış. O zaman kusura bakmasın Sayın Başbakan'a bir soru soracağım; sizin hükümetiniz döneminde Sayın Baykal ile ilgili kaset dolaştırıldı. Önce hangi internet sitesinde çıktığını da biliyoruz. İkincisi seçimler öncesinde Sayın MHP Milletvekilleriyle ilgili kasetler çıktı. Peki bunları kimin yaptığını ben mi bulacağım? Siz bunları kimlerin yaptığını bulamıyorsunuz, sonra da dönüyorsunuz savaş açtınız, bunları siz yaptınız imasında bulunuyorsunuz. Allah aşkına bunun vicdanla alakası var mı? Bu kadar olmaz ki... Sayın Başbakan nereye götürüyor bu işi? Yangına benzin döküyor Sayın Başbakan. Bunu biliyorsanız, Baykal'ın kasetini kimin hazırladığını da biliyorsunuz, açıklayın o zaman.'