Aksiyon'un yazar kadrosu zenginleşti
Uzun bir süre Ahmet Turan Alkan'ın tek başına yazarlık yaptığı Aksiyon dergisine yeni yazarlar katıldı. Böylelikle, dergideki yazar sayısı altıya yükseldi.
ABONE OLBir sonraki sayıdan itibaren Ahmet Taşgetiren ve Ali Bayramoğlu Aksiyon'da yazacak.
Dergide, Ahmet Turan Alkan'ın yanı sıra, bir süredir Ahmet Selim, Hamdi Yılmazer ve M. Nedim Hazar köşe yazıyordu.
Bu arada, 2005 Eylül ayında başyazarlığını yaptığı Yeni Şafak gazetesinden ayrılmak zorunda kalan Ahmet Taşgetiren'in nerede yazacağı merak konusuydu. Kendi ismini taşıdığı sitede yazılarına devam edecek olan Taşgetiren, bundan böyle haftalık yorumlarıyla Aksiyon'da yer alacak.
Öte yandan, Yeni Şafak'ta yazarlık yapan Ali Bayramoğlu'nun Aksiyon'la anlaşması sürpriz olarak karşılandı. Bayramoğlu, gazetedeki günlük yazılarına devam edecek.
Söz konusu iki yazarın Aksiyon'da yazacağını, derginin yayın yönetmeni Mehmet Yılmaz editör yazısında duyurdu.
Haftalık dergiler arasında yaşanan fiyat indirimi ve yoğun reklam kampanyaları gibi rekabetlere dahil olmayan Aksiyon, yarışı, haber ve yoruma ağırlık vererek sürdürüyor.
29 Ocak - 4 Şubat arasında haftalık dergilerin satışları şöyle:
TEMPO 90.414
YENİ AKTUEL 101.099
HAFTALIK 76.426
AKSIYON 21.908
GERÇEK HAYAT 3.953
AYDINLIK 2.594
TOPLAM 296.394