Sosyal Medyada kadınların fotoğrafı caiz mi?

İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit, ‘Sahur Vakti’ programında, kadınların sosyal medyaya fotoğraf koymasının dinen uygun olmadığı söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2015 16:31 GÜNCELLEME 26.06.2015 16:31 MEDYA
Sosyal Medyada kadınların fotoğrafı caiz mi?

Kanal 7’de Ömer Döngeloğlu’nun hazırlayıp sunduğu Sahur Vakti programının konuğu Prof. Dr. Cevat Akşit oldu. Birçok dini konunun konuşulduğu programda Prof. Dr. Akşit, ‘kadınlar sosyal medyada herkesin görebileceği şekilde fotoğrafını yayımlayabilir mi?’ sorusunu da cevapladı. Evli ya da bekâr kadınların yüz, eller ve ayakları haricinde başka yerlerini açmasının dinen uygun olmadığını söyleyen Akşit, dolayısıyla sosyal medya hesaplarında da herkesin görebileceği şekilde kadınların fotoğraflarını yayımlamasının dinen yasak olduğunu belirtti. ‘‘Beni çok tutucu görenler Elmalılı Hamdi Yazır’ın tefsirine bakabilirler’’ diyen Akşit, ‘‘ihtiyaç yoksa bir kadın niye kendini gösteriyor ki? Kocasına göstersin’’ dedi.
 
İslam tarihinden ibretlik sahneler, Ramazan ayının huzuru, Kur’an-ı Kerim tilavetleri, mağfiret ve afiyet için edilen dualar Ramazan boyunca ‘Ömer Döngeloğlu ile Sahur Vakti’nde yer alıyor. Programın bir diğer bölümü olan ‘Resulullah’ın İzinde’de ise Ömer Döngeloğlu’nun Mekke ve Medine’den gerçekleştirdiği Hz. Muhammed’in hayatından örnekler ekrana taşınıyor. Ömer Döngeloğlu İle Sahur Vakti Ramazan ayı boyunca her gece 01.15’te Kanal 7 ekranlarında…