Mümtazer Türköne hızlı ülkücü çıktı

Bekir Coşkun’a “Çomar’’ diyen, şovmen Okan Bayülgen’i de gördüğü yerde döveceğini ilan eden, Prof. Mümtazer Türköne, 12 Eylül döneminin hızlı ülkücüsü çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.09.2007 00:46 GÜNCELLEME 05.09.2007 00:46 MEDYA
Mümtazer Türköne hızlı ülkücü çıktı

Gazeteci Bekir Coşkun’a “Çomar’’ diyen, şovmen Okan Bayülgen’i de gördüğü yerde döveceğini ilan eden AKP milletvekili Özlem Türköne’nin eşi, Prof. Mümtazer Türköne’nin, 12 Eylül döneminin hızlı ülkücülerinden biri olduğu ortaya çıktı.


Türköne 12 Eylül’den sonra tutuklanarak, Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı Askeri mahkemesinde mahkemesinde 15 yıl hapis istemiyle yargılandı. Anayasa’yı değiştirmeye teşebbüs suçundan hakim karşısına çıkan Türköne’nin davası, zaman aşımına girerek düştü. Şovmen Bayülgen’in, Milletvekili eşi Özlem Türköne ile canlı yayında yaptığı konuşmaya tepki gösteren ve 'Rastlarsam döverim' diyen Prof. Dr. Mümtazer Türköne, 'Eşimle konuşurken öfkelendim. ’Bu adama bir yerde rastlarsam döverim herhalde’ dedim. Sonra da ’Şimdi değil de soğuduktan sonra hakkından geleyim’ dedim. Yaptığı saygısızlıktı ve ısrar etti’’ demişti.

Bayülgen, seçimden önce NTV’de İstanbul 1. bölge adayları AKP’li Özlem Türköne ile CHP’li Berhan Şimşek’i konuk etmişti. Türköne, Berhan Şimşek’in her sözüne itiraz edip konuşturmayınca Okan Bayülgen araya girerek, 'Özlem siyasette yeni' demişti. Özlem Türköne de, kendisinden ’Özlem’ diye bahsedilmesine alındı ve sadece ismi ile değil soyadı ile de anılmasını istedi. Bu kez de Bayülgen ile Türköne arasında tartışma çıktı.

BOMBACILARI KAYDEDİYORMUŞ


DYP eski Genel Başkanı Tansu Çiller’in danışmanlığını da yapan Prof. Türköne hakkında 12 Eylül döneminde dava açılmıştı. MHP-Ülkücü Kuruluşlar davasının iddianamesi ve savcının esas hakkındaki mütalaasında, Türköne hakkında şu ifadelere yer verilmişti:


“Sanık ÜGD yönetim kurulu üyeliğine seçildikten sonra illegal çalışma yaparak masa teşkilatının kurulmasında etkin rol oynadığı, yönetici olarak faaliyeti sevk ve idare ettiği, MHP Gençlik kollarında ele geçen mavi plastik harita metot defterinde, sanığın tuttuğu gece nöbetlerine ilişkin el yazısı ile notlar bulunduğu, 7.10.1977 tarihli notunda ( Saat 05.00 civarında komünistlerin oturduğu bir kahve dinamitlenmiş, bizim arkadaşlardan Selim Türkmen yakalanmış, diğerleri aranıyor. Gençlik kollarına bildirildi) denilmektedir. 10.10.1977 tarihindeki nöbetindeki notunda ise kendi el yazısı ile ( Keçiören’de komünist öğretmenin evi taşlandı. 4 arkadaşımız şubeye götürüldü) notu bulunmaktadır. Sanığın örgütün amacı doğrultusunda yayınlar yapan Genç Arkadaş dergisinin sorumlusu olduğu, eğitim masasında görev aldığı ve Anayasal nizamı cebren değiştirmeye teşebbüs suçuna feran iştirak ettiği anlaşılmıştır’’


Gazeteport