AYD, Twitter'ın Bakan Soylu'nun paylaşımını kısıtlamasına tepki gösterdi

Twitter, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptığı açıklamaları kısıtladı. Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, sosyal medya platformunun tutumuna tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.02.2021 17:34 GÜNCELLEME 02.02.2021 17:34 MEDYA
AYD, Twitter'ın Bakan Soylu'nun paylaşımını kısıtlamasına tepki gösterdi

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan'ın açıklamaları şöyle: 

"Süleyman Soylu Bey’in Boğaziçi Üniversitesinde LGBT bireyleri Kutsal Mekanımız Kabe’ye hakaret etmişlerdir. Bu hakaret gerek uluslararası hukuk gerekse bizim hukukumuz bakımından suçtur. Toplum vicdanını yaralamıştır. Bu çirkin tavra karşı İç İşleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun açıklamaları twitter tarafından kısıtlanmıştır. Bu tutum ortaya koymuştur kimilli ve yerli hesaplar her an askıya alınabilir. Sansür edilebilir. Ülkemizi teröre ve kaosa teslim etmeye çalışanlar uluslararası bu networklerin sayesinde bu amaçlarına ulaşmayı deneyebilirler. Bu durum bir milli güvenlik sorunudur.  

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan :” Anadolu medyası olarak sayın Soyluya kapımız açık. Söyleyeceği ne varsa buyursun gelsin. Anadolu televizyonlarında gazetelerinde konuşsun. Bizler kuvayi milliye ruhuyla mücadele ediyoruz etmeye de devam edeceğiz.  Twitter’ın bu kararına üyemiz bulunan 320 yerel medya adına kınıyoruz.”