Sevginin böylesine yazıklar olsun!

Atatürk'ü sevmek suç değil erdemdir ama vazife olursa adı faşizmdir. Faşizm ise kendinden saymadığını yok saymak hatta yok etmeyi vazife edinmektir. Bu karede olduğu gibi

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2008 10:34 GÜNCELLEME 17.04.2008 10:34 MEDYA
Sevginin böylesine yazıklar olsun!

Ferat Gülver'in haberi



Devinart sitesinin kişisel sayfalarında kendi blogunu oluşturan DMRmrt rumuzlu Murat Demir, sanatsal alandaki teknolojik gelişmelerin nasıl olumsuz kullanılacağını göz önüne sererek, internette dolaşan renklendirilmiş bir fotoğrafın faşist mantıkla nasıl tırpanlandığını göz önüne serdi.

Şimdi sizlere önce internette dolaşan renkli resmi ardından da bu resmin orijinali sunuyoruz. Ne amaçla yapılmış olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk isminin kendine eş seçtiği bir insanı ona layık görmeyip budamak, hoşgörü cenneti Türkiye'nin nereden nereye geldiğini göstermeye yetmekte.









Sayfasının kimlik kısmındaki bilgilere göre; Erzurumlu olduğunu ve Hatay'da ikamet ettiğini belirten 23 yaşındaki Murat Demir, Hüseyin Nihal Atsız ve Necip Fazıl Kısakürek hayranı oluğunu belirtiyor.

Murat Demir, bu garipliği sayfasına taşırken 'Genellikle böyle şeylerle uğraşmam. Fakat iki gün önce mynet te Atatürkün bilinmeyen fotoğraflarına bakıyordum. Bir kaç resim arayla bu iki resmi gördüm. Alltaki orjinal üsttekide herkesin bildiği üzere photoshop renklendirme çalışması. Yıllardır kullanmaktayım bu programı ve gayet iyi bir renklendirme olduğunu söyleyebilrim. Fakat beni asıl üzen bu resimden çıkartılan kişi?. Atatürkün eşi neden bu resimden çıkartılıyor? Amacım polemik yaratmak değil ama ben bunu bir psikolojik baskı olarak algılıyorum' ifadesini kullandı.



Murat Demir'in kişisel bloguna ulaşmak için bu linki kullanabilirsiniz



(Haber 7)