RTÜK, Fox TV dizisi için harekete geçti! Tepki toplayan Kızıl Goncalar'a büyük ceza...

Son dönemde kamuoyu tarafından tepkilerin odağına oturan ve eleştiri bombardımanına tutulan Kızıl Goncalar dizisi alınan karar doğrultusunda yayın akışından kaldırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2024 16:10 GÜNCELLEME 10.01.2024 16:10 MEDYA
RTÜK, Fox TV dizisi için harekete geçti! Tepki toplayan Kızıl Goncalar'a büyük ceza...

Manevi ve milli değerlerin hedef alındığı sahnelerin ardından tepkilerin çığ gibi büyüdüğü Kızıl Goncalar dizisi hakkında flaş bir karara imza atıldı. Ömür Atay ile Özgür Sevimli’nin yönetmenliğinde çekimleri yapılan Fox TV dizisi Kızıl Goncalar verilen karar neticesinde yayın akışından kaldırıldı.

Ardı arkası kesilmeyen eleştiriler sonrası Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun radarına takılan Kızıl Goncalar’ın yapımcısı Faruk Turgut’tan açıklama geldi. Yeni bölümün yayınlanmayacağını sosyal medya hesabı aracılığıyla duyuran Faruk Turgut, RTÜK tarafından yayın durdurma kararının alındığının altını çizdi.

''Kızıl Goncalar'ın Yayınını Yapamıyoruz''

Turgut, "Bu Akşam yayın yok. İdare mahkemesi ve Bölge idare mahkemesi ,RTÜK verdiği yayın durdurma kararını onayladı. Kızıl Goncalar'ın yayınını yapamıyoruz"  şeklinde ifadelere yer verdi.

Bilindiği üzere RTÜK yapılan inceleme sonucu, "toplumun milli ve manevi değerlerine" aykırılıktan yüzde 3 idari para cezası, 2 kez de program durdurma cezası verilmişti.

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR