RTÜK'ten kişisel verileri ifşa eden kanallara ceza!

RTÜK kişisel verileri ifşa eden, özel hayatın gizliliği ilkesine aykırı yayın yapan televizyonlar hakkında karar verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 13:52 GÜNCELLEME 03.05.2024 14:01 MEDYA
RTÜK'ten kişisel verileri ifşa eden kanallara ceza!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu haftalık olağan toplantısında izleme dosyalarını görüştü.

MASADAKİ İLK İKİ DOSYA NOW HABER'E  AİT

Bursa Millletvekili Mustafa Varank’ın cep telefonundaki özel yazışmalarını haber yapan NOW’a özel hayatın gizliliğini ihlal ve kişisel verilerin ifşası nedeniyle idari para cezası yaptırımı uygulandı.

Aynı şekilde Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın özel mesajlaşmalarını da gizlice kayda alarak yayınlayan eski adı FOX olan NOW hakkında idari yaptırım uygulandı.

Yaptırımın gerekçesi, 6112 sayılı Kanun’un 8’inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinde yer alan “İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez.” hükmü oldu.

TELE 1'E YAPTIRIM

Üst Kurul, kanalın "Türkiye'nin Gündemi" isimli programında yayın konuğu Rifat Serdaroğlu’nun bazı siyasetçileri ve kişileri hedef alan açıklamalarını da masaya yatırdı.

Serdaroğlu’nun hakarete varan sözlerini eleştiri sınırlarını aşmak olarak değerlendiren RTÜK, yayıncı Tele 1’in Yasadaki “kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez.” hükmünü ihlal ettiğine karar vererek, kanala idari para cezası yaptırımı uyguladı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR