Telif Hakları ve Yeni Medya Sempozyumu'nda yeni medya düzeni masaya yatırılıyor

Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet'in de konuşmacı olarak katılacağı Telif Hakları ve Yeni Medya Sempozyumunda yeni medya düzeni İstanbul’da masaya yatırılıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2024 14:44 GÜNCELLEME 26.06.2024 14:48 MEDYA
Telif Hakları ve Yeni Medya Sempozyumu'nda yeni medya düzeni masaya yatırılıyor

Telif hakları konusunda yayıncıların hakları ve yapılması gereken düzenlemeler, Dijital yayıncılıkla beraber yeni medya düzeni İstanbul’da masaya yatırılıyor. 

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen ve Esenler Belediyesi ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü destekleri ile “TELİF HAKLARI VE YENİ MEDYA DÜZENİ SEMPOZYUMU” İstanbul’da gerçekleştirilecek. 

Yetkili kurum ve kuruluş temsilciler, Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet'in de aralarında bulunduğu yetkili gazetecilerin de katılımı ile Telif hakları konusu ve yeni medya düzeni masaya yatırılacak. 

Anadolu Basın Federasyonu Genel Başkanı Sinan Burhan, Medyamızın en önemli konularının başında telif hakları ve Dijital yayıncılıkla beraber yeni medya düzeni yer almaktadır. Anadolu yayıncılar Derneğimiz ve Federasyon olarak Esenler Belediyesi ev sahipliğinde beklentilerin karşılık bulacağı, sorunların masaya yatırılacağı önemli bir program olacak dedi. Burhan özellikle katılım sağlayan kurum, kuruluş ve medya mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Kültü Bakanlığımızın destekleri ile gerçekleştireceğimiz bu sempozyumun faydalı olacağına inanıyorum açıklamasında bulundu. 

HANGİ KONULAR MASAYA YATIRILACAK?

Anadolu yayıncılar Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, Programda; Telif hakları konusunda yayıncıların hakları, Dijital Telif Yasası, dijital yayıncılık sektöründe yaşanan sorunlar, Yeni medya düzeni ve iletişim konuları ele alınacak. 

Dijital yayınlar, radyo, televizyon, gazete ve ajans gibi mecraları yakından ilgilendiren Telif Hakları konusunda yetkili kurum, kuruluş ve medya mecralarının katılımı ile geniş kapsamlı bir program olacak. Sempozyumda Medya sektörüne ilişkin önümüzdeki süreçte yapılması düşünülen ya da planlanan yenilikler, beklentiler ve uygulamalar, dile getirilecek, yetkili kurum ve kuruluşlardan bilgi aktarılacak. 

Telif Hakları ve Yeni Medya Düzeni Sempozyumu 28 Haziran Cuma günü saat 10:00’da İstanbul Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde yapılacak.
 

KAYNAK : Haber7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR