Kanal 7 Medya Grubu 30 yılını kutluyor

'Kimsesizlerin sesi' olmak amacıyla yola çıkan, 4 Temmuz 1994 yılında yayın hayatına başlayan ve çizgisinden hiç ayrılmayan Kanal 7, 30 yılını kutluyor.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2024 16:33 GÜNCELLEME 05.07.2024 16:33 MEDYA
Kanal 7 Medya Grubu 30 yılını kutluyor

4 Temmuz 1994 yılında yayın hayatına başlayan ve çizgisinden hiç ayrılmayan Kanal 7, 30 yılını kutluyor. 'Kimsesizlerin sesi' olmak amacıyla yola çıkan Kanal 7, yaptığı haberlerle kısa sürede dikkat çekti ve gündemi belirleyen bültenler büyük beğeni topladı.

90'lı yıllar Türkiye'nin en sancılı dönemleriydi. Kanal 7 o süreçte kritik yayınlara imza attı. 28 Şubat postmodern darbesinin karşısında durdu. Üniversitelere alınmayan, haksızlığa uğrayan başörtüsü mağdurlarının sesini duyurdu. Tüm tehdit ve baskıya rağmen okuma hakkı elinden alınan kadınların haklarını yıllarca savundu. Kanal 7'nin izleyici kitlesi her geçen gün daha çok arttı. Haberlerin yanı sıra yayınladığı dizi ve programlar da Türk halkı tarafından çok beğenildi. Birçok ünlü isim Kanal 7 stüdyolarında ağırlandı. Başta Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok siyasetçi de aileleriyle ilk kez Kanal7'ye konuk oldu. 

KANAL 7 AİLESİ SÜREKLİ GENİŞLEDİ

Türk halkından aldığı güç ve destekle Kanal 7 ailesi sürekli genişledi. 1997 yılında Kanal 7 Avrupa ile Türkiye'deki yayınlar gurbetçilerle buluşturuldu.1999 yılında Türkiye'nin en çok dinlenen radyo kanallarından olan Radyo 7 yayın hayatına başladı. İnternet haberciliğine de yeni bir soluk geldi. 2003 yılında 'bu noktada haber var' sloganıyla kurulan Haber7.com, Türkiye'nin en çok takip edilen haber sitesi oldu. 2008 yılında Ülke TV katıldı Kanal 7 ailesine. 'Haber her yerde, gerçekler Ülke TV'de' diyerek izleyici karşısında çıkan Ülke televizyonu ses getiren haber kanalları arasına girdi. 

Kanal 7 Medya Grubu yayın ilkelerine bağlı, çizgisinden ayrılmayan bir yayın anlayışıyla devam etti yoluna. Kadınlar için Yasemin.com, yapımları yeniden izlemek için İzle7, gezi rotaları oluşturmak isteyenler için ise Gezelim.com internet siteleri kuruldu.

FETÖ ihanetinin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, Kanal 7 ailesi darbeye karşı en ön safta yer aldı ve darbe teşebbüsüne karşı dimdik ayakta durdu. Darbe girişimleri, seçimler, salgınlar, depremler, Kanal 7 30 yıldır tüm gelişmeleri izleyiciye aktardı.  

Kanal 7 Medya Grubu, 3 TV kanalı, 1 radyo ve 4 internet sitesiyle ilk günkü heyecan ve inançla yoluna devam ediyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR