Gündüz Gece, karagül diyarı Halfeti'de!

Ekranların sempatik ismi Kürşat, Anadolu’nun güzelliklerini ekranlara taşımaya devam ediyor. "Gündüz Gece" bu hafta; Şanlıurfa’nın ilçesi Halfeti’nin her köşesini karış karış gezerek doğal güzelliklerini ekranlara taşıdı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2024 20:15 GÜNCELLEME 05.07.2024 20:15 MEDYA
Gündüz Gece, karagül diyarı Halfeti'de!

Doğu batı, kuzey güney demeden Anadolu'yu baştan başa gezen Gündüz Gece, izleyenlerini keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Kürşat'ın esprili sunumuyla ekranlara gelen Gündüz Gece'nin bu haftaki adresi; kendine özgü yöresel lezzetleri, tarihi eserleri ve türküleriyle Halfeti oluyor. Kürşat, ilk olarak açık havada, saç üzerinde pişen enfes bir yemeğin yapımına eşlik ederken bir yandan da türkü söylemeyi ihmal etmedi. Daha sonra Haleplibahçe Mozaik Müzesini gezen Kürşat, tarihi eserleri inceledi ve onlar hakkında izleyenlerine bilgi verdi.

Programına Şanlıurfa'nın eli lezzetli şefleriyle devam eden Kürşat, karşısında fıstıklı baklavayı görünce kendinden geçti. Kürşat daha sonra, Daha sonra Batık Camii'yi botla ziyaret etti ve bu eserin hikayesini izleyenleriyle paylaştı. Son olarak Kürşat, herkesi Şanlıurfa usulü karabalcan kebabını yemeye davet etti.

Dört bir yanı tarih kokan Anadolu'nun doğal güzellikleri ve bereketli topraklarını karış karış gezen "Gündüz Gece" her Cumartesi 11:30’da Kanal 7’de…

 

KAYNAK : Haber7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR