15 Temmuz şehitlerine ihanet! Kanlı darbeyi yok saydılar
FETÖ’nün “Yurtta Sulh Konseyi” kılıfıyla giriştiği 15 Temmuz darbe kalkışmasının 9’uncu yıldönümünde 253 şehit rahmetle yad edilirken, CHP’nin fonlarıyla yayın yapan birçok medya kuruluşu kanlı girişimi ve destansı direnişi yok saydı.
ABONE OL-
Haber7 - ÖZEL
Türkiye ve hatta dünya tarihinin en sıradışı hadiseleri arasında yer alan 15 Temmuz kalkışmasına, Türkiye'de yayın yapan malum medya kuruluşları adeta karartma uyguladı.
Cumhuriyet gazetesi, 15 Temmuz 2016’daki kanlı darbe kalkışmasıyla ilgili birinci sayfasından hiçbir haber, anons veya anmaya yer vermedi.
|
15 Temmuz'u unutturmaya çalışan Cumhuriyet gazetesinin, iç sayfalarında, özel kuruluşlar tarafından darbe kalkışmasının yıldönümüne ilişkin verilen ücretli reklamları geniş şekilde yayınlaması ise dikkatlerden kaçmadı. |
Sözcü ve Karar gazetesi, 15 Temmuz’a kibrit kutusu kadar yer ayırdı.
Birgün ile Evrensel gibi marjinal sol yayın çizgisindeki gazeteler 15 Temmuz şehitlerini anmadan, Erdoğan hükümetinin darbeyi fırsata çevirdiği safsatasına yer verdi.
Doğruhaber gazetesinin de 15 Temmuz’u birinci sayfasına taşımadığı görüldü.
İşte gazetelerin 15 Temmuz'a yönelik karartıcı yayınları: