TÜGVA'nın "Yaz Okulu" ve MEB'in 'Milli maç duası' Cumhuriyet gazetesini rahatsız etti

Cumhuriyet gazetesi, İzmir'de milli takım için düzenlenecek sabah namazı buluşmasını ve TÜGVA'nın yaz okullarını ilk sayfasına taşıyarak, İslami değerlere ve bilinçli gençlik hedefine yönelik rahatsızlığını bir kez daha gözler önüne serdi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.06.2026 19:53 GÜNCELLEME 12.06.2026 20:16 MEDYA
TÜGVA'nın "Yaz Okulu" ve MEB'in 'Milli maç duası' Cumhuriyet gazetesini rahatsız etti

Dini hassasiyetleri yüksek, bilinçli Müslüman gençlerin yetişmesine yönelik hazımsızlığıyla bilinen Cumhuriyet gazetesi, İslam karşıtı yayın politikasına yeni örnekler eklemeye devam ediyor. Gazete, bugün ilk sayfasından yayımladığı iki ayrı haberle, hem A Milli Futbol Takımı için edilecek duayı hem de çocuklara yönelik Kur'an-ı Kerim eğitimini "laiklik elden gidiyor" hezeyanıyla hedef tahtasına oturttu.

"Milli maç için namaz çağrısı" ve "TÜGVA'dan dini yaz okulu" başlıklı haberlerde, sendika temsilcilerinin dini ritüelleri birer tehdit gibi sunan açıklamalarına geniş yer verildi.

Milli Eğitim Bakanlığının okullarda sivil toplum kuruluşlarıyla imzaladığı protokolleri tarikat ve cemaat uzantısı olarak yaftalayan gazete, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeşilay ve İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) işbirliğiyle düzenlenecek bir dua etkinliğini siyasi bir kriz gibi sundu.

İzmirlilerin ve öğrencilerin 14 Haziran sabahı davet edildiği, Sabah Namazında Buluşuyoruz, Milli Takımla Kenetleniyoruz ve Seccadeni Al Gel ifadelerinin yer aldığı, namaz sonrası çorba ve boyoz ikramının yapılacağı etkinlik, Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay'ın hedefi oldu. Özbay "Bu etkinlik, Anayasa'da güvence altına alınmış laik eğitim ilkesinin açık ihlalidir. Dini ritüelleri, milli duyguları ve sporu aynı potada eritip propaganda malzemesine dönüştürmesinin açık bir örneğidir." dedi.

TÜGVA YİNE HEDEFTE

Cumhuriyet gazetesinin hedefindeki bir diğer kurum ise daha önce "Paralel terör örgütü gibi" dediği Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) oldu. TÜGVA'nın Türkiye'nin 81 ilinde Renklensin Yaz Okulumuz sloganıyla düzenleyeceği ve 6 Temmuz ile 14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek yaz okulu etkinlikleri, dini içerikleri sebebiyle karalandı. 

23 bin genç ile TÜGVA yaz okulu Sakarya lansmanı gerçekleştirildi

Bakan Çiftçi TÜGVA programına katıldı: 'Kudüs'ün özgürlük davasını kalbimizde taşıyacağız'

Bakan Fidan'dan TÜGVA'ya övgü: Muazzam bir yapılanma haline geldi

Ailelerin çocuklarına kendi inanç ve değerlerini öğretme hakkını yok sayan ve sivil toplum kuruluşlarının bu yöndeki çabalarını kriminalize etmeye çalışan Eğitim Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Aydoğdu, gazeteye yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızın geleceği vakıflara değil, laik, bilimsel ve kamusal eğitime emanet edilmelidir. Milli Eğitim Bakanlığı'nı Anayasa'nın laiklik ilkesine uygun hareket etmeye ve devlet okullarını hiçbir yapının faaliyet alanına dönüştürmemeye çağırıyoruz. Sportif vb. faaliyetler işin reklam tarafı. Esas amaç cemaatleri bu yolla okullara sokmak; yoksul emekçi çocuklarını ablukaya almak ve cemaatçi örgütlenmelere hizmet etmek. dedi.

 

KAYNAK : Haber7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Yazı İşleri Müdürü

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR