Muvazzafı 'emekli', akıllıyı 'deli' yaptılar

Hürriyet ve Vatan, muvvazzaf yarbayı emekli yaptı, Ertuğrul Özkök, Yalçın Küçük'e deliliği layık gördü. İşte Ergenekon'a ilişkin küçük bir not:

ABONE OL
GİRİŞ 08.01.2009 16:54 GÜNCELLEME 08.01.2009 16:54 MEDYA
Muvazzafı 'emekli', akıllıyı 'deli' yaptılar

Ergenekon’un 9’uncu dalgasında Yarbay Mustafa Dönmez’in evinde bulunan 22 el bombası basında ön plana çıkarken Hürriyet ve Vatan, Mustafa Dönmez'in emekli yarbay olduğunu yazdı.

Sakarya’nın Sapanca ilçesindeki Mustafa Dönmez’e ait olan bir villada yapılan aramada ele geçirilen bomba ve silahlar basında farklı şekilde yer aldı.

Doğan Grubu’na bağlı Hürriyet web sitesi ve Vatan gazetesi Yarbay Mustafa Dönmez’i emekli asker olarak verirken, aramanın Sapanca’daki Kadıpınar Köyü’nde yapıldığı yazıldı.

Doğan Grubu’nun iki gazetesi haberde Mustafa Dönmez’in emekli olduğunu yazdı ancak Yarbay Dönmez Ankara’da görev yaptığı birçok medya organında yer aldı. Yanlış bilgiler bununla da sınırlı kalmadı. Sapanca’nın ‘Kadıpınır köyündeki!’ villa olarak adres verildi ancak Sapanca’da Kadıpınar köyü bulunmuyor. Adı geçen Kadıpınar Sapanca’da bir köy değil ayrıca villa Mahmudiye’de bulunuyor.

DELİ DEYİN ERGENEKONCU DEMEYİN

Doğan Grubu’nun amiral gemisi Hürriyet’in kaptanı da bugünkü köşesinde dün yapılan operasyona değindi. Ertuğrul Özkök bugünkü köşesinde, ‘Saklayacak neyi kaldık ki’ başlıklı yazısında Yalçın Küçük’ü Ergenekonculukla, darbecilikle suçlamanın saçma olduğunu yazdı. Özkök, “Ona ‘Deli’ diyebilirsiniz. Ama Ergenekoncu demek bana saçma ve trajik geliyor.” diyerek deliliği layık gördüğü Küçük’ün darbe yapılamayacağını köşesine taşıdı. 



KAYNAK : Haber 7