Cumhuriyet kendi yalanına inanıyor

Cumhuriyet'in bugün manşetten verdiği 'Fener şirketi söndü' haberini Kanal 7 Yönetimi yalanladı. İki ay önce tekzip edilen haberin manşete taşınması manidar bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 06.05.2009 16:30 GÜNCELLEME 06.05.2009 16:30 MEDYA
Cumhuriyet kendi yalanına inanıyor

Kanal 7 Yönetim Kurulu adına Kurumsal İletişim Müdürü Şule Kartal'ın yaptığı açıklamada, Cumhuriyet gazetesinin manşet haberinin karalama kampanyasının devamı olduğu belirtildi.

Açıklamada, daha önce bu konuyla ilgili Cumhuriyet gazetesinde tekzip metnin yayınlandığı hatırlatıldı.

Cumhuriyet gazetesinin 'Kanal 7'den isim oyunu' başlıklı haberine gönderilen tekzip metni 04 Şubat 2009 tarihli sayısında Kanal 7'den açıklama başlığıyla yayınlanmış, tekzip metnindeki 'Yeni Dünya AŞ'nin faaliyetlerine de son verilmemiştir' ifadesi 'verilmiştir' şeklinde değiştirildiği için bir sonraki gün tekzibin düzeltmesi yapılmış ve ifade "'Yeni Dünya AŞ'nin faaliyetlerine de son verilmemiştir' bu şekilde verilmişti.

İki ay önce düzeltmesi yapılan konunun tekrar manşete taşınması Kanal 7 Yönetimi tarafından karalama olarak değerlendirildi.

İşte Kanal 7'den yapılan açıklama:

"CUMHURİYET’İN YALANLARINA CEVAP
 
Yeni Dünya İletişim A.Ş. tasfiye edilmemiştir!
 
Bugün (06.05.2009) Cumhuriyet gazetesinde yer alan kuruluşumuzla ilgili “Yeni Dünya şirketinin artık yok olduğu” iddiası tamamen gerçek dışıdır.
 
Bu iddialar Kanal 7 ve yönetim kurulu aleyhinde yürütülen karalama kampanyasının devamı niteliğindedir. Kanal 7’nin ticari örgütlenmesi, asgari sermayesi, sermaye artırımı, ortakları, ortakların toplam hisse tutarları, hisse devirleri ve tüm mali yapısı ilgili tüm kamu kurumlarının denetimi altındadır.
 
Daha önce bu iddia ile ilgili gazetenizde yapılan haber de tarafımızdan tekzip edilmiş ve Cumhuriyet gazetesi düzeltmeyi yayınlamıştır. Defalarca yaptığımız açıklamayı yine tekrarlıyoruz; Yeni Dünya İletişim A.Ş.’nin kısmi bölünme yoluyla Hayat Görsel Yayıncılık A.Ş. ile birleştirilmesi sonucu KANAL 7 Televizyonu ticari hayatına Hayat Görsel Yayıncılık A.Ş. tüzel kişiliğinde devam etmektedir. Bununla beraber Yeni Dünya İletişim A.Ş.’nin faaliyeti de devam etmektedir. Herhangi bir tasfiye söz konusu değildir.
 
Bilginize sunarız."
 
Kanal 7 Yönetim Kurulu adına
Kurumsal İletişim Müdürü
Şule Kartal

04 Şubat 2009'ta Cumhuriyet'in Yeni Dünya İletişim AŞ ile ilgili haberi tekzip edilmişti.

TEKZİBİN DÜZELTMESİ:

Cumhuriyet Gazetesinde 4 Şubat'ta yayınlanan düzeltme yazısındaki 'verilmemiştir' ifadesi, 'verilmiştir' şeklinde yayınlanıncı ertesi gün düzeltmenin düzeltmesi yapıldı.