Kılıçdaroğlu bölücü fişlemeyi kabul etti

28 Şubat döneminde bir çok kurum kuruluş ve şahsı fişleyen Çevik Bir'in kurdurduğu BÇG'nin raporunda 'Kürtçü- bölücü' olarak not edilen CHP'li Kılıçdaroğlu bunu haber yapan yazarı dava etmişti. Sonra bakın neler oldu?

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2009 12:51 GÜNCELLEME 28.09.2009 12:51 MEDYA
Kılıçdaroğlu bölücü fişlemeyi kabul etti
28 Şubat döneminde Batı Çalışma Grubu (BÇG) tarafından "Kürtçü-bölücü" diye fişlendiğine dair raporu haber yapan Bugün Gazetesi yazarı Adem Yavuz Arslan'a yüklü bir tazminat davası açan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu çark etti. 15 Nisan 2008'de yayınlanan yazıyı ertesi gün, böyle bir raporun olmadığını, iddiaların ise 'deli saçması' olduğunu söyleyerek yalanlayan Kılıçdaroğlu yedi ay sonra da Bugün yazarı Arslan'a dava açmıştı.

Arslan bugünkü yazısında,  'Sizden yüklü bir tazminat alacağız, mahkûm olacaksınız' diye kendisine göndermede bulunan Kılıçdaroğlu'nun avukatlarının karar davasına gelmediğini ve davanın da takip edilmediği için düşürüldüğünü yazdı. Bunun, davanın "hiç açılmamış" anlamına geldiğine dikkat çeken Arslan, "Burada Kılıçdaroğlu'nun avukatları arkadan dolanmış oldular. Çünkü şekil şartları itibarıyla haberimiz doğruydu. BÇG arşivinde bir dosya mevcuttu. Kimin hazırladığı, hangi amaçla hazırladığını en azından biz bilmiyorduk ama haberde de dediğimiz gibi bir dosya vardı ve içindeki iddialar yenir yutulur değildi." dedi.

Mahkemenin fişleme dosyasını başbakanlıktan istemesiyle Kılıçdaroğlu'nun çark ettiğini ve BÇG'nin "Kürtçü-Bölücü" fişlemesini kabul ettiğini belirten Arslan, "Zoru görünce kaçmak var mı Kılıçdaroğlu" başlıklı yazısında "Mahkeme rutin işlemiş olsaydı Kılıçdaroğlu'nun 'Kürtçü-bölücü' diye fişlendiği mahkeme kararıyla sabit olacaktı." ifadelerine yer verdi.



Adem Yavuz Arslan'ın yazısının tamamını okumak için tıklayıın...

KAYNAK : (Haber 7)