Tecavüzcülere liste olacak manşet

Habertürk gazetesi bugün 'Hadım İstediler' başlığıyla verdiği haberinde, öneride imzası bulunan tüm vekillerin fotoğrafını ve isimlerini yayınladı. Tasarı tecavüz suçu işleyenlerin tıbbi tedavi görmesini içeriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 10.02.2011 12:45 GÜNCELLEME 10.02.2011 12:45 MEDYA
Tecavüzcülere liste olacak manşet

TBMM Başkanlığına sunulan ve cinsel suçları düzenleyen ''Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' tasarısında tecavüz suçunun birden fazla işlenmesi durumunda testettoron hormonunu azaltıcı tedavinin zorunlu olması öneriliyor. Özellikle çocuklara karşı işlenen suçlara yönelik ciddi maddeler içeren tasarı bugün basında geniş yer buldu. Birçok basın kuruluşu konuyu yorumsuz verirken, Habertürk tasarıda imzası bulunan vekillerin fotoğraflarıyla verdi.

"HADIM İSTEDİLER" BAŞLIĞINI KULLANDI

‘Hadım’ olarak değerlendirilen uygulamaya yönelik haberlerde Habertürk, teklifte imzası bulunan tüm vekillerin isimlerini ve fotoğraflarını manşetten verdikten sonra ‘HADIM İSTEDİLER’ başlığını kullandı. Gazete haberin girişinde “AK Parti’den 4 kadın ve 4 erkek milletvekili, çocuklara tecavüz edenlerin hadım edilmesi için kanun teklifi verdi” spotunu kullandı.

VAKİT HEDEF GÖSTERMEKLE SUÇLANMIŞTI

Gazetenin bu sunuşu Vakit gazetesinin Danıştay üyelerinin fotoğraflarını yayınlayıp ‘İşte o üyeler’ başlığını hatırlattı. O dönemde birçok basın yayın kuruluşu Vakit’i hedef göstermekle suçlamıştı.

KAYNAK : Haber7