Diyanet İşleri Başkanlığı vekillikten kadroya geçiş duyurusu yaptı! İmam ve müezzin kadro sınavı...
Diyanet İşleri Başkanlığı, kadroya geçmek isteyen vekil imam hatip ve müezzin kayyımlara kadro verilmesi için sözlü sınav yapacak. Müracaatlar, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 13.03.2023 - 27.03.2023 (saat 16:30) tarihleri arasında “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden yapılacaktır.
ABONE OLDiyanet İşleri Başkanlığı Taşra Teşkilatında vekil imam-hatip ve vekil müezzinkayyım olarak görev yapan personelden 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’un geçici 20 nci maddesinde belirtilen şartları taşıyanların kadroya geçirilmesi için sözlü sınav yapılacaktır. Resmi Gazete'de yer alan sözlü sınav duyurusuna göre, 28 Kasım 2022'de vekil imam hatip ve vekil müezzin kayyım olarak görev alanlar 27 Mart saat 16.30'a kadar "sinav.diyanet.gov.tr" adresinden başvuruda bulunabilecek.
BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
-
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendindeki genel şartları taşımak,
-
Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,
-
28.11.2022 tarihinde vekil imam-hatip ve vekil müezzin-kayyım olarak Başkanlığımızda görevde olmak, (Başkanlığımızda 28.11.2022 tarihinde resmi olarak söz konusu unvanlarda görev yapmadıkları sonradan anlaşılan adayların başvuru, sınav ve atama işlemleri iptal edilecektir.)
-
2020 veya 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS) KPSSP124, KPSSP123, KPSSP122 puan türlerinin herhangi birinden en az 50 puan almış olmak,
-
Başvuru yapacağı unvanda görev yapmaya mani bir engeli bulunmamak.
NASIL BAŞVURU YAPILIR?
Müracaatlar, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 13.03.2023 - 27.03.2023 (saat 16:30) tarihleri arasında “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden yapılacaktır.
Yükseköğrenim mezunu adayların lisans ve ön lisans öğrenim durumları elektronik ortamda tespit edilecektir. Yükseköğrenim bilgileri elektronik ortamda bulunmayan adaylar, başvuru işlemlerinden önce mezuniyet bilgilerini ilgili kurumlar (üniversiteler) aracılığıyla elektronik ortama kaydettireceklerdir. 3. Elektronik ortamdaki başvuru ekranına öğrenim bilgileri gelen adayların başvuruları otomatik olarak onaylanacaktır.
Sınav şartlarına ilişkin bilgi ve belgelerin kontrolünde DİBBYS/İKYS verileri dikkate alınacağından adayların, başvuru yapmadan önce İKYS bilgilerini kontrol ederek eksik bilgi ve belgelerini İKYS’ye işletmeleri/tanımlatmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında adaylardan ayrıca bir belge talep edilmeyecektir.
SINAV HAKKINDA BİLGİLER
Sınav sözlü olarak Ankara, İstanbul (Anadolu) ve Kayseri’de yapılacaktır.
Adaylar, sözlü sınava girmek istedikleri sınav merkezini sınav başvuru ekranındaki ilgili kısımda tercih edeceklerdir. Başvuruların onaylanmasından sonra adayların sınav merkezi değişikliği talepleri dikkate alınmayacaktır.
Sınav tarihi, başvuruların tamamlanmasından sonra yapılacak gerekli hazırlıkların ardından ilan edilecektir.
SINAV KONULARI
İmam-hatip için;
a) Kur’an-ı Kerim (70 puan),
b) Dini bilgiler (İtikat, ibadet, siyer ve ahlâk konuları) (20 puan),
c) Hitabet (10 puan).
Müezzin-kayyım için;
a) Kur’an-ı Kerim (70 puan),
b) Dini bilgiler (itikat, ibadet, siyer ve ahlâk konuları) (20 puan),
c) Ezan ve ikamet (10 puan).