İtfaiye Er alımı yapılacak! İşte başvuru tarihi ve şartları

300 İtfaiye Er alımı yapılacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) memur alımı hakkında duyuru yaptı. KPSS şartı belli oldu. İşte 300 İtfaiye Eri alımının başvuru tarihi ve şartları.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2024 15:19 GÜNCELLEME 28.09.2024 15:20 MEMUR
İtfaiye Er alımı yapılacak! İşte başvuru tarihi ve şartları

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından 300 İtfaiye Er alımı yapılacak. Erkek ve Kadın adaylardan başvuru alınacaktır. İşte 300 İtfaiye Eri alımının başvuru tarihi ve şartları.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

ABB İtfaiye Eri alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu doğrultuda "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar istenecektir.

EN AZ 60 KPSS PUANI

Ankara Büyükşehir Belediyesi memur alımında KPSS Şartı isteniyor. Bu bağlamda 2024 yılında yapılmış olan KPSS'den Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan alınmış olması gerekmektedir.

EĞİTİM ŞARTI

İtfaiye eri alımı için adaylardan; İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği ya da Sivil Savunma ve İtfaiyecilik ön lisans programlarının birinden mezun olunması gerekiyor.

Ya da çeşitli alanlarda mezun olunması gerekmektedir.

BOY VE YAŞ ŞARTI

Erkeklerde 167cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak gerekiyor. Başvuru için 30 yaşını doldurmamış olmanız gerekiyor.

BAŞVURULAR NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Memur alımı için başvuru sürecine dair henüz net bir cevap gelmdi. Lakin Bakanlıktan gelen duyuru kapsamında önümüzdeki günlerde başvuruların başlayacağı düşünülüyor.

İbrahim Turna Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR