Mersin'deki izinsiz gösteri

Mersin'in Tarsus ilçesinde yaklaşık bir ay önce terör örgütü PKK yandaşlarınca yakılan Fahrettin Paşa İlk ve Ortaokulunun onarım ile donatımı için yaklaşık 1 milyon lira harcama yapılacağı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.01.2016 14:18 GÜNCELLEME 26.01.2016 14:18 GÜNCEL
Mersin'deki izinsiz gösteri

Tarsus Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, okulda devam eden onarım çalışmalarını inceledi. Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, 22-23 Aralık tarihlerinde meydana gelen izinsiz gösteriler sırasında okulun terör örgütü PKK yandaşlarınca yakılarak kullanılmaz hale getirildiğini anımsattı.

Okulda eğitim gören öğrencilerin derslerinden geri kalmamaları için en kısa sürede yakındaki okullara nakledildiğini belirten Demir, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz eğitimlerine kesintisiz devam ediyorlar. Okulumuzun da bir an önce eğitim ve öğretime katılması için hızlı şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Valilik ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız istişare ve görüşmeler sonucu hızlı bir şekilde onarım ihalesi yapıldı ve bir an önce eğitim-öğretime katılması için 40-45 gün inşaat bitim süresi verildi. Çalışmalarda önemli oranda ilerleme sağladık. Bu okulumuz en kısa sürede yeniden eğitim ve öğretime açılacak."

Öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmamaları için devletin elinden gelenin en iyisi yaptığını vurgulayan Demir, "Daha önce onarım maliyeti olarak 450 bin lira masraf hesaplanmıştı. Donatım giderleriyle bu harcama 1 milyon liraya yaklaşacak ancak devletimiz güçlüdür ve her zorluğun üstesinden gelir. Yeter ki öğrencilerimiz mağdur olmasın, eğitim ve öğretim aksamasın" diye konuştu.

KAYNAK : AA