19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Mersin'in Gülnar ve Silifke ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla çeşitli programlar düzenlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.05.2016 15:41 GÜNCELLEME 19.05.2016 15:50 GÜNCEL
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Gülnar ilçesinde, Anadolu Lisesi'nde gelirinin tamamı şehit ve gazi yakınları için kullanılmak üzere kermes düzenlendi. Okul Müdürü Zekeriya Mercan, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın önemine dikkati çekti.

Atatürk'ün, istiklal mücadelesi meşalesini tutuşturmak için Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs gününün, milli hafıza için çok önemli bir gün olduğunu vurgulayan Mercan, "İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi, gençlik ve spor bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır. Türkiye Cumhuriyeti istiklal şuuruyla yetişen gençlere emanet edilmiştir. Gençlerimizin gözündeki ışıkta, her geçen gün güçlenen aydınlık Türkiye'nin geleceğini görüyor, gençlerimize güveniyoruz."

Okul olarak şehit yakınlarına ve gaziler yararına kermes düzenlediklerini belirten Mercan, elde edilecek bütün gelirin onlar için harcanacağını sözlerine ekledi.


- Silifke

Silifke ilçesinde Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan programda daha sonra Silifke Şehir Stadı'ndan Atatürk Anıt Meydanı'na kadar, "Birlik ve Beraberliğimiz İçin El Ele Yürüyüşü" düzenlendi.

Yürüyüşte, öğrenciler Türk bayrağı ve Atatürk posteri açarken, bando takımı da marşlar çaldı. Yürüyüşe, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Anıt Meydanı'nda yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Silifke'de de büyük bir coşkuyla kutlandığını belirtti.

Konuşmaların ardından, öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiir okurken, ilçe genelinde çeşitli yarışlarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Tören, halk oyunları ekibinin folklor gösterisiyle sona erdi.

KAYNAK : AA