Bu görüntünün bedeli çok ağır oldu! Avcılara dudak uçuklatan ceza

Mersin'in Mut ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altında olan yaban keçisi avlayan 2 avcıya toplamda 673 bin 766 TL idari para cezası uygulandı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.01.2025 11:58 GÜNCELLEME 21.01.2025 12:09 ÜLKE'DE BUGÜN
Bu görüntünün bedeli çok ağır oldu! Avcılara dudak uçuklatan ceza

Alınan bilgiye göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü (DKMP) Mut Şefliği ekipleri, sahadaki koruma çalışmaları sırasında jandarma eşliğinde denetim gerçekleştirdi. 

KAÇAK AVCILIK YAPAN İKİ ŞAHIS YAKALANDI 

Denetim sırasında, Buruköy Mahallesi Sarıkaya mevkiinde 2 şahsın yasa dışı yollarla dişi bir yaban keçisini avladığını tespit edildi. 

673 BİN 766 TL CEZA KESİLDİ 

Kaçak avcılık yapan iki şahsa toplamda 673 bin 766 TL idari para cezası uygulandı. 

Doğayı ve yaban hayatını korumak için ekiplerin denetimlerini aralıksız sürdüreceği, yaban keçisi avlamanın yasak olduğu bildirildi.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR