Mancini: EURO 2020'nin ertelenmesi bize avantaj sağladı

İtalya Milli Takım hocası Roberto Mancini EURO 2020'nin ertelenmesinin kendilerine ufak bir avantaj sağladığını belirterek Manchester City ile yaşadığı şampiyonluğun kendisi için ayrı olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.04.2020 11:51 GÜNCELLEME 12.04.2020 11:51 MİLLİ TAKIMLAR
Mancini: EURO 2020'nin ertelenmesi bize avantaj sağladı

Galatasaray'ın eski hocası ve şimdilerde İtalya Milli Takım teknik direktörü olan Roberto Mancini, Avrupa Şampiyonası'nın ertelenmesinin kendi takımları için ufak bir avantajı olduğunu söyleyerek turnuvayı kazanacak takımlardan biri olarak kendilerini gördüklerini kaydetti.

RAI 1'e röportaj veren Mancini ertelemenin hayal kırıklığı yaratmış olmasına rağmen kendisinin bunu avantaj gibi gördüğünü belirterek, "Bizim için küçük bir avantajı var ertelemenin. Çünkü biz genç bir takımız ve tüm kadro 1 yıl daha tecrübe kazanmış olacak." ifadelerini kullandı.

"FUTBOLCULAR ŞARTLAMIYORUM"

Turnuvada şampiyonluk paralasıyla yer alacaklarını yineleyen deneyimli hoca, "Bence Avrupa Şampiyonu olabilecek birkaç takımdan biriyiz. Oyuncularımı bu konuda şartlamıyorum çünkü insanların kişiliklerini yansıtamamasını sağlamak doğru değil" diye konuştu.

İtalya'daki sağlık çalışanlarını sadece koronavirüs sürecinde değil daima hatırlayıp kollamaları gerektiğinin altını çizen Mancini koronavirüsü görünmez bir düşmana benzetti.

MANCHESTER CITY İLE KUPA VE SAMPDORIA İLE ŞAMPİYONLUK

Teknik adamlık kariyerinde Manchester City ile kazandığı şampiyonluğu unutamadığını söyleyen Mancini, "Bir İtalyan teknik direktörün yurtdışında kupa kazanması önemlidir. Son maçta son saniyede geri dönüşü gerçekleştirerek kupa kazanmak inanılmazdı.

90-91 sezonunda Sampdoria ile yaşadıkları şampiyonluğu da unutamadığını söyleyen Mancini, "Hiç şüphe duymadan lig şampiyonu olduk. Sampdoria ile şampiyonluk yaşamak şu anda düşünmesi bile imkansız gelebilecek bir olay." sözlerini kullandı.